Hur bota jag väg buller i en 2006 Mazda MX5?

När infördes, Mazda MX-5 Miata hyllas som återfödelsen av den klassiska sportbil /roadster, och på 20 år har det förblivit trogen det uppdraget. Ursprungligen var det konstruerade och utrustade för sportig körning med mycket lite i form av bekvämligheter, men under årens lopp, har små eftergifter gjordes på förare som vill ha lite mer komfort. Även i den senaste inkarnationen, som introducerades 2006, är MX-5 en förarens bil med en låg tyngdpunkt på faktorer såsom väg brusreducering. Men det finns några åtgärder du kan vidta för att minska vägbuller. Instruktioner
1

Köp MX-5 med en kraft tillbakadragande hardtop (PRHT). Denna konstruktion ersätter den standard vinyl eller tyg topp med en multipel-bit plåttak. Det PRHT har en något annorlunda profil på grund av taket bostäder och kostar mer, men har en viss minskning av vind och vägbuller.
2

Beställ ett tillbehör hardtop för soft-top MX-5s . Detta frivilliga hardtop kommer att ge några av de samma brusreducering fördelarna med PRHT modellen. Tillbehöret hardtop är ett "semi-permanent" installation, i det att den kan tas bort och sättas fast igen, men är tillräckligt stor och komplex nog att en förare skulle sannolikt bifoga det för säsongsbetonad användning när "top down" dagar inte förväntas.

3

Ersätt den ursprungliga utrustningen däcken. MX-5 levereras med högpresterande däck, som anstår dess roll som en sportbil. Dock går en kompromiss för greppet att dessa däck avkastningen ökas väg buller, ofta manifesterar sig som ett "tjut" eller "drill" som ökar i intensitet som bilen snabbare. Ibland är detta en indikation på slitna däck, men prestanda däck ofta är helt enkelt starkare än andra typer av däck. Ägare kan konsultera resurser som Tire Rack för lägre buller alternativ till den ursprungliga MX-5 däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/138649.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.