Motorspecifikationer för en 1.8T

Det är ingen överdrift att säga att VW 1.8L turbo var att europeiska turboladdade fyra cylindrar vad Chevrolet small block var till amerikanska V8: or. Formellt känd som "1,8 R4 20VT" och informellt bekant enkelt som "1.8T," var detta lilla kraftpaket lanserades 1993 och utvecklade snabbt ett rykte för stora effektnivåer i lager och speciellt modifierad form. Utanför Europa är det 1.8T 's enda verkliga konkurrensen på turbo fyra marknadens förmodligen Mitsubishis 4G63. Ansökningar

1.8T har använts i nästan varje fyrcylindrig VW /Audi ansökan från 1993 till nutid. Dessa tillämpningar inkluderar (men är inte begränsade till) VW Polo GTI Golf MkIV, Bora, Jetta, New Beetle S, Passat B5 och Sagitar. Eftersom Audi är VW: s lyxvarumärke, har motorn som också över till modeller i denna division, inklusive A3, A4, A6 och TT Quattro Sport. Andra biltillverkare att använda de 1.8T har varit spansk tillverkare säte (i Leon Mk1, Cupra R och Toledo) och Skoda för sina limited edition Octavia VRS. Addera Grundläggande Specs
< p> Den 1.8T använde en gjutjärn motorblocket och en aluminium topplock med dubbla överliggande kamaxlar och fem ventiler per cylinder. Motorns verkliga förskjutning av 1,781 cc kommer i form av en 81-mm hål med en 86-mm slaglängd. En del av denna motor inneboende styrka kommer från användningen av ett die-smitt stål vevaxel, dela smidda vevstakar och Mahle smidda kolvar (i vissa program).
Variationer

1.8T har kommit i dussintals olika konfigurationer eftersom det erbjöds först, med en effekt som spänner från 150 hästkrafter vid 5.800 rpm (i de flesta Polos, Golfs, skalbaggar och Passats) till 236 hästkrafter vid 5700 rpm för Audi TT Quattro Sport. En vanlig variant var Nordamerika endast 177 hästkrafter version, erbjuds som en uppgradering och senare ersättning för 150 hästkrafter versionen.
Induktion

Bortsett från dess otroligt fri- andas huvudet, är det 1.8T 's viktigaste hemliga vapen sin turbo och induktion systemet. Alla lager 1.8T 's använder en VW-anskaffas turbo, något som motsvarar en Garrett T30. Att turbo matar en av de få verkliga variabel längd insugningsrören på marknaden idag. Vid låga varvtal, strömmar luft genom en uppsättning av långa, tunna rör intag löpare att förbättra lågt varvtal vridmoment och körbarhet. Vid höga varvtal öppnas en flik för att ansluta insugningsröret stora öppna utrymmet (plenum) nästan direkt till topplocket, förbi rören och förbättra toppeffekt.
Racing /Specialty Versioner

Volkswagen har utvecklat ett antal specialiserade race versioner att kapitalisera på 1.8T 's inneboende styrka och hållbarhet. Motorer som tillverkats för Formula Palmer Audi öppna hjul-race serien använder en 300-hästkrafter version med en Garrett T34 turbo, som har en "scramble boost" alternativ som gör att föraren kan stöta effekt upp till 360 hästkrafter under korta perioder. VW gör också en specialiserad FIA Formula 2 (nästa serie ned från Formel 1) spec motor som producerar en kontinuerlig 425 hästkrafter med en 55-hästkrafter scramble boost kapacitet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/138627.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.