1984 Corvette Specifikationer

I 1984 var det första året för den fjärde generationens Corvetter. 1983 års modell har inte framställts under 1984 Corvette planlades och tillverkningsanläggningar omformats. 1984 Corvette var helt omgjorda med förändringar i kroppen, drivlinan, fjädring och interiör. Den fjärde generationen Corvette Modellen tillverkades genom 1996 års modell. Exteriör

Kroppen stil för 1984-modellen var en stor avvikelse från C3 Mako Shark kropp. Design funktioner ingår målad främre och bakre stötfångaren fascia som blandas in i kroppen. Fäll upp strålkastare församlingar innehöll en kvadratisk lampa ersätter tidigare modeller runda strålkastare. Fyra runda bakljus var inbäddade i den bakre stötfångaren. Denna modell kom utrustade med en targa topp, en enda panel som kan tas bort och förvaras i bagageutrymmet luckan. Kroppen stil förblev en tvådörrars, glaslucka, sportbil med en främre uppfällbara huven. Addera Interiör

Inredningen var en komplett moderniseras från tidigare modeller. Den långa fyrkantiga streck innehöll en helt elektronisk digital display. Instrumentpanelen var mycket modern, med färgglada LED-lampor som ger det ett spel-liknande utseende. Ljud systemalternativ inkluderade ingen radio, AM /FM med CB eller Delco Bose stereo. Lädersäten fanns tillgängliga och 40.568 bilar kom utrustade med AR9 alternativet. Effekt dörrlås och fönster som kan beställas som tillval.
Motor och växellåda

Bilen kom utrustad med en 350 kubiktum V8, utrustad med kors brand bränsleinsprutning för att producera 205 hästkrafter. Den grundläggande Motorn användes i C3-modeller, med korseld injektionen ett nytt tillägg. Transmission alternativ var den automatiska 700R4 och Doug Nash manuell växellåda.
Production Information

Den totala produktionen körs för 1984 Corvette var 51.547 bilar. Dessa bilar tillverkades i Bowling Green, Kentucky anläggningen. Den mest populära exteriör färg var röd med nästan 13.000 av producerat dessa. Den ljusblå metalliclack ordningen var den minst framtagna modellen. Sex färgalternativ fanns tillgängliga från fabrik för den inre mattan och säten. Den Z51 prestanda hantering paketet var en av de mest populära paketen trots att många ägare klagade hur grovt det gjorde bilresan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/138947.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.