Hur man identifierar varningslampa på en Mazda RX8

Några av varningslamporna på Mazda RX8 s kombiinstrumentet, såsom "låg bränslenivå," "låg olja," "dörren på glänt" eller "Seat Belt" ljus, är själv motivering behövs. Men andra varningssignaler mindre uppenbara, men kunde ändå tyda på allvarliga problem med bilen. I de flesta fall, kontakta din närmaste Mazda-återförsäljare eller en bilmekaniker för att få hjälp. Instruktioner
1

Veva den RX8 motor och undersöka kombiinstrumentet framför ratten. Alla varningslampor som aktiveras visas i detta kluster.
2

Leta efter en cirkel med bokstäverna "ABS" inuti. Detta är varningslampa för låsningsfria bromssystem. Om "ABS" ljuset är på, är din låsningsfria bromssystemet ur funktion eller inte fungerar.
3

Leta efter "broms" varning tillsammans med "ABS" varning. Om båda lamporna är tända samtidigt, har RX8 ett problem med sitt elektroniska bromskraftsfördelning. Detta är det elektroniska system som hanterar bromsarna. Om bara den "broms" lyser betyder, är fordonets nödbroms sannolikt på eller funktionsstörning.
4

Leta efter en varningslampa som ser ut som en öppen bok med en fontän som kommer från dess sidor. Detta är bilens vindruta spolarvätska ljus, vilket indikerar nivån är låg.
5

Hitta den symbol som ser ut som utropstecken på toppen av ett däck. Om du ser denna varningslampa, är din RX8 s däcktryck lågt.
6

Leta efter en varningslampa som visar en ratt bredvid ett utropstecken. Detta är makt-styrningen felindikator. Om den lyser upp, indikerar detta ett problem med bilens ström-styrsystem.
7

Leta efter en "Lock" symbolen bredvid en bil ikon. Detta är säkerheten ljus. Om du ser denna varningslampa, det finns ett problem med din RX8 säkerhetssystem.
8

Leta efter en radiator icon.This är en rektangulär ikon med ett skuggat område på botten. Om du ser en bild av en radiator, är din RX8 låg på kylvätska.
9

Leta efter en ikon som visar konturerna av en motor. Detta är "Service Engine Soon" ljus. I de flesta fall visar denna varningslampa ett problem med avgasreningssystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139329.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.