Fakta Om en Dodge Viper Concept

Dodge främsta sportbil, är Viper en populär bil med ikoniska linjer och kraftfulla prestanda. Vid tidpunkten för bilens första koncept avslöja, var Viper en extremt populär nytt fordon, genererar stora mängder av uppmärksamhet för föräldern Chrysler Corporation. Sedan den första avslöjar i Dodge Viper konceptet, har bilen synts i många filmer, videospel och även "Viper", en tv-show baserad kring en modifierad version av bilen. Viper Concept Avslöja

I januari 1989 var Dodge Viper avslöjade för världen på North American International Auto Show i Detroit. Representera ett avsteg från Chryslers dåvarande lineupen av familjevänliga sedaner och minibussar, fångade Viper genast uppmärksamhet av showen folkmassan. Trots att bilen var ett begrepp, var showen Viper nästan fullt fungerande, med en rinnande drivlina. Responsen var så positiva till Viper första avslöjar att många bilentusiaster skickade insättning kontroller till Chrysler, vädjade om produktionsmodeller. Alla kontroller tillbaka, men den positiva respons i hög grad bidragit till Viper konceptet blivit verklighet. År 1992 var Dodge Viper infördes som en begränsad produktion fordon. Vid tidpunkten för Viper skapelse Addera Viper Namn

, var legendariska bildesignern Carroll Shelby som arbetar med Chrysler producera specialutgåvor av sina fordon. Shelbys mest berömda skapelse, Shelby Cobra, hjälpte till att ge inspiration till nya konceptbil. För att slutföra anslutningen mellan den nya bilen och den klassiska Cobra, försökte företaget en orm namn. Chrysler Executive Bob Lutz, en medlem av bilens tekniska politik, kom upp med namnet på en flygresa, efter att ha beslutat att namn såsom Asp, Sidewinder och Python var inte korrekt efterträdare till Shelby Cobra.


Body Design

annat område av inspiration Viper fått från Shelby Cobra var den övergripande kroppen designen. Den ursprungliga Cobra ritades runt AC Ace, placera större hjul och däck på mindre bil, kräver bilens fendrar som ska omformas. Den resulterande Cobra presenterade sin signatur utbuktande, rundade fendrar, funktioner replikeras på Dodge Viper konceptbil. Den resulterande konstruktionen skapade en sportbil påminner om prestanda fordon av 1960-talet. Viper breda, muskulösa formen förblev relativt oförändrad mellan det ursprungliga konceptet och slutligen produktionsmodellen.
Motor

En av de mest dynamiska inslagen i Dodge Viper konceptbil var bilens kraftverk. En gjutjärn V-10 sport 300 hästkrafter och 450 pund fötter vridmoment, var den ursprungliga Viper konceptet motor skapas genom att lägga till två extra cylindrar till Chrysler 360 V-8. Efter bilens positiva mottagandet, V-10 en Lamborghini-utvecklad aluminiumblock skapades för Viper.
Ytterligare nykonstruktioner

Under de år som följde på Dodge Viper övergång från idé till full produktion fordon har två ytterligare redesigns introduceras. Den andra generationen av fordonet infördes som ett begrepp före 1996 års modell, som erbjuder något ändrade rader och en hardtop coupe modell. Den mest dramatiska designen förändringen kom när den tredje Viper konceptet introducerades på 2002 fordonsindustrin visar som SRT-10 Viper, bytte den övergripande utseendet på bilen genom att ersätta den rundade stilen av de tidigare modellerna med en mer vinklad design. Motoreffekten höjdes och total fordonsvikt reducerades. SRT-10 gick i full produktion för 2003 års modell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/138622.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.