1950 Ford Thunderbird Information

I Thunderbird var Fords sportbil konstruktion tillverkad i svar på Corvette, som av 2010, har produktionen varit stabil sedan det startade 1955. Ursprungligen en tvåsitsig cabriolet, erbjöd Thunderbird nivåer av stil och komfort som ledde Ford att marknadsföra det som en "personlig lyxbil." Original Design

Ford presenterade sin ursprungliga utformningen av Thunderbird för 1955 års modell den 20 februari 1954 presenterar en elegant ny tvåsitsig cabriolet med en innovativ 102-tums hjulbas chassi ram, ny stål stil, en V-8 motor och linjer vinge löper från strålkastaren till bakljuset. Uppkallad efter en mytologisk varelse tänkt att ha kontroll över regn, åska och blixt, utstrålar Thunderbird samma kvaliteter av kraft och hastighet i samband med denna varelse av lore.
First Generation

Ford tillverkade den första generationen av Thunderbird 1955-1957. Det delade flera designelement med andra Ford-modeller, inklusive runda lampor och blygsamma fenor svans. Aspekter som fastställs första generationens T-Birds isär ingår en snygg, atletisk form, ett faux huv scoop och en 150-mil per timme (mph) hastighetsmätare. Smärre kosmetiska förändringar, bland annat nya färg färger, fler hästkrafter och tillägget av ventil fönster i bilens glasfiber rot rundade ut funktionerna i första generationens Ford Thunderbirds.
Second Generation

Den amerikanska biltillverkaren producerade den andra generationen av Thunderbirds från 1958 through1960, och några förändringar skiljer dessa bilar från den tidigare utformningen. Den T-Bird fått tillbaka platser i 1958, slutade produktionen av tvåsitsiga modeller, och ett prejudikat för kommande generationer att bli större i storlek. En hård-top coupe version av Ford Thunderbird blev tillgängliga under denna tid, och de fyrkantiga linjer, lågt byggande, innovativ konsol och bred pelare tak som definierade andra generationens T-Birds tjänade dem smeknamnet "Squarebirds."
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/138949.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.