Turbo Vs. Super Charger på en Mini Cooper

Mini har varit en pint-sized brittiska bilindustrin symbol sedan dess 1959 debut, och mikro-sized bil förblev i stort sett oförändrad under fyra decennier. BMW förvärvat rätten till varumärket och tillverka moderna Minis, dubbning den moderna bilen MINI (med versaler för att särskilja den moderna från den klassiska) under 2001. Modern MINI Coopers har gynnats av prestanda uppgraderingar, inklusive kompressorer och turboladdare. MINI Cooper

"Cooper" refererar till John Cooper, en brittisk racerförare som förvandlat den ursprungliga klassiska Mini i en sport-orienterade maskin. Så populär var denna prestation versionen, "Cooper" så småningom blev synonymt med "Mini". Alla moderna minis säljs i Nordamerika björn MINI Cooper namnet.
MINI Cooper S

John Cooper fortsatte greja med Mini som bar hans namn, så småningom släppa en mer aggressivt trimmad version 1963. Detta race-uppfödda Mini dubbades "Cooper S." Denna Cooper S emblem används fortfarande i dag, och på modern minis den används på Coopers som är turboladdade eller överladdade från fabriken. p> Den första moderna MINI att dra nytta av forcerad induktion var 2001 MINI Cooper S. Denna första generationens MINI Cooper S drevs av en kompressormatad version av 1,6-liters motor som utvecklats av Mitsubishi, Chrysler och BMW. Ström för den här motorn har en effekt på 168 hästkrafter, 0-60 gånger är i mitten av 7 sekunders intervall. En högre spec John Cooper Works upplagan fick en mängd chassi uppgraderingar, samt en power bula till 218 hästkrafter.

Superchargers är mekaniskt driven, levererar de extra kraft och är ett effektivt sätt "på boost" alls motorhastigheter. Detta gör en kompressormatad Mini Cooper S känns som det har en mycket större motor under huven.
MINI Cooper S Turboladdad

andra generationen (Mk.II) MINI Cooper infördes 2006, och med det kom en helt ny fyrcylindrig motor som BMW utvecklat i samarbete med franska biltillverkaren PSA Peugeot Citroën. Motorstorlek kvar på 1,6 liter, och är turboladdad i Cooper S. Den här senaste Cooper S kraftverk har en effekt på 172 hästkrafter och 177 Nm i vridmoment. Enligt MINI, kan Mk.II MINI Cooper S löpa från 0-60 på 6,7 sekunder, den officiella kvartalet milen tiden ligger nu på 15,1 sekunder. MINI byggde en John Cooper Works version av denna senaste bilen, med kraft stötte upp till 208 hästkrafter och 192 Nm i vridmoment Addera Turbocharging vs Överladdning -. Grunderna

Både turboladdning och överladdning fungerar genom att öka en motors volymetrisk verkningsgrad - dvs de klämma in mer luft i en motor - men de har unika fördelar och nackdelar. Kompressorer, är mekaniskt driven, är alltid på, ständigt leverera extra kraft vid alla varvtal. Men kompressorer är inte effektiv, och mycket av kompressor: s makt vinster försvinner bara köra kompressorn.

Turboaggregat är "driven" av avgaser och maximera en motors kraft och effektivitet. Men turboaggregat fungerar bara när de är "på boost", vilket innebär att det finns tillräckligt med avgastryck att "köra" turbon. När turbon är "off boost", MINI Cooper S kommer att känna trög under acceleration. När turbon är på uppsving igen, kommer makten leverans förändras plötsligt och MINI känner snabbt igen. Även en förare kan acklimatisera sig till den unika makten leverans av en turboladdad motor, kommer det kännas inte så intuitivt, linjärt och progressivt som en nonturbo eller överladdad motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/138556.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.