Racing Tech Inspektion Verktyg

Tech inspektioner tjänar två grundläggande syften. Säkerhet är den första och viktigaste, tech inspektörer kommer ibland låta åkare glida på vissa klass-begränsning regler, men säkerhetsregler är sällan så flexibla. Klass-begränsning regler såsom de för cylindervolymen och däckstorlek bidra till att upprätthålla paritet mellan bilar som konkurrerar inom en given klass. NHRA Tech Boka

Även om det kanske inte verkar som ett "verktyg" i sig, är den tech boken alfa och omega av en teknisk inspektör dagliga rutin. De flesta dra remsor har standardiserat på National Hot Rod Association säkerhet och begränsningar klass, men vissa använder International Hot Rod Association (IHRA) regelbok för vissa händelser. Trogen sitt namn, de IHRA normer gäller normalt evenemang i andra länder som Kanada och Storbritannien, samt till race serie som spänner över hela världen, såsom toppmötet Racing Equipment Super Series. Vägtävlingen kurser och autocross händelser använder vanligtvis Sports Car Club of America (SCCA) regelbok och klasstrukturen och stock car händelser brukar gå med NASCAR specs.
Grundläggande Mätverktyg

Bortsett från regelboken, är måttbandet en teknisk inspektör bästa vän. Måttband och linjaler metall är användbara för ett obegränsat antal mätuppgifter, från däckstorlek att rulla bar clearance till spoiler storlek. Slå bromsok är lika värdefulla för att mäta motorns frigång, mätare tråd, hjulbult utstick och andra saker som kräver mer precision än en linjal kan erbjuda.
Avancerade och specialiserade verktyg

Vissa tech inspektörer vilja använda redaktionella linjaler med en eller ett par av glidskenorna, som i huvudsak vänder linjalen till en gigantisk urtavla tjocklek minus ratten. Tech inspektörer som reglerar formel eller spec-bil klasser såsom Formel 1 eller NASCAR Nextel Cup kan ha dussintals trä, metall eller plast mallar som passar över karossen eller chassikomponenter att se direkt att komponenten överensstämmer med den rätt spec.

Bore Mätverktyg
förskjutning

Engine är en viktig faktor i många tävlingsklasser, men kan vara lite svår att mäta. Som sådan, tech inspektörer oftast bara kolla misstänkt för fusk. Bore-mätverktyg är långa stavar som inspektören glider genom tändstiftshålet. När den går in i hålet, ett par fjäderbelastade armar öppna, sluta mot väggarna och ger inspektören en borrning mätning. Stroke är lite svårare att mäta på motorer som inte använder en centralt monterad tändstiftet. För spår som inte har en specialiserad stroke-checker, kommer tech inspektörer infoga ofta en längd av tråd in i cylindern genom pluggen hålet så att dess undersida vilar på kolven. Inspektören kommer då att dra runt motorn för hand och markera tråden med en markör på den högsta och lägsta punkt. Avståndet mellan de två varumärkena ger inspektören en fingervisning om stroke. Det är inte en exakt metod eftersom metoden mäter Bores diagonala avstånd istället för dess vertikala avståndet. Men det är nära nog att inspektören kan motivera en borttagning oljetråg för närmare granskning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/140193.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.