Historia fordonsaerodynamik

Automotive aerodynamik fick en stenig start i början av 1900, och som Enzo Ferrari gång menade: ". Aerodynamik är för dem som inte kan bygga kraftfulla motorer" Tiden visar ofta bäst av oss fel. Grundläggande Historia

första aerodynamiska försök med fordon fokuserade på att minska friktion, men ingenjörer senare veta att ned-kraft och stabilitet var minst lika viktigt.
Race Effektivisering

första tävlingsbil att använda effektivisering för att minska luftmotståndet var Tropfenwagen 1921, som producerades av en tidigare tyska flygtekniker som hade lagt ut arbete genom Versaillesfördraget.


Dymaxion

första försök till en verkligt aerodynamisk väg bil var 1933 Dymaxion Fuller, en bisarr trehjulig, van-liknande fordon med en Ford V-8 driver framhjulen.
Vingar

År 1959 gjordes en racer heter Michael maj fläckig läppning Tysklands Nuremburgring med en underlig inverterad vinge sticker ut ur bagageluckan på sin Porsche. Porsche var snabbt förbjöds för att vara alltför fort, men vingar var snart antagits i alla kretsar i racing.
Chaparral

ökända Chaparral 2C var en kompromisslös road-racer i slutet av 1960. Den 2C använde en massiv, horisontellt monterade turbin fläkt för att suga ut luft från under bilen, vilket kan göra att hålla sig på vägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/138483.html

Previous: No
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.