Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Hur du ändrar Transmission Oil i en BMW 528I

Transmissionsolja är integrerad i livslängd och funktionalitet av din BMW och ska bytas var 30.000 miles. Om du äger en BMW 528i och vill byta växellådsolja på fordonet, måste du följa en mycket specifik process. BMW 528i är en lyxig passagerare sedan tänkt att bekvämt hålla fem vuxna. Instruktioner
1

Starta bilen och låt den gå i 10 till 15 minuter så att de olika delarna i motorn ordentligt har värmts upp. Ställ in parkeringsbromsen på fordonet.
2

Lossa avtappningspluggen på transmissionsolja pannan med en skiftnyckel och sätta dränerande behållare under pannan. Avlägsna proppen och mäta mängden vätska som avlopp från pannan. Detta kommer att vara den mängd ny vätska som måste läggas i. Addera 3

Ta kastrullen transmissionsolja från fordonet genom att lossa fästanordningarna med en skiftnyckel. Ta bort packningen och placera en liten mängd bromsrengöringsmedel på en trasa. Använd den för att rengöra alla delar av pannan.
4

bort filtret transmissionsolja under där vätskan pan var, genom att ta bort de bifogade fästelement med skiftnyckel. Byt ut det gamla filtret med ett nytt genom att åter fästa fästena tillbaka på sin ursprungliga plats.
5

Återmontera flytande pan genom att återförsluta den till fordonet och fyll pannan med samma belopp av transmissionsolja som du tog bort från fordonet i det andra steget. För att göra detta, helt enkelt ta bort påfyllningspluggen och häll vätskan i den nödvändiga nivån. Byt påfyllningspluggen efteråt. Var noga med att använda förstärkt Dexron vätska, som nämnts i BMW bruksanvisning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/138215.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.