Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

1975 Chevy Nova OEM Alternativ

En ny generation av Chevy Novas debuterade för 1975, med jämnare och något fyrkantigare linjer än den föregående generationen. Medan plåten var helt ny så var förändringen marginellt evolutionära: hjulbas var samma som innan (111 inches), var totalmått ganska lika, och samma kropp stilar fanns tillgängliga. Den nya modellen var ganska populärt med köpare, med över 272.000 producerade kopior. Utföranden och karossutformning

Chevrolet erbjöd '75 Novas som en fyradörrars sedan, tvådörrars coupe eller två-dörrars halvkombi. Den kombi var den dyraste alternativet av de tre. Utföranden började med på köpet-upplagan Nova S, som var tillgängliga endast som en två-dörrars coupé. Standarden "Nova" trim nivå fanns i alla tre karossutformningar. Ett steg upp, erbjöd Nova Custom mindre trim uppgraderingar till interiör och exteriör, och var också tillgänglig i alla tre karossutformningar. Top of the line var den nya Nova LN (för "Lyx Nova"), som finns som antingen en fyra-dörrars sedan eller en två-dörrars coupé. LN ingår särskilda fender märken, extra lister kropp, elektriska lås, luftkonditionering och mer plysch sittplatser. Samtliga utföranden kan komma med någon Nova motor. Addera Powertrain Alternativ

Basen motoranläggningen var en overhead-ventil, in-line sexcylindriga förflyttande 250 cubic inches ( 4.1 liter). Den hade ett block i gjutjärn, sju ramlager, hydrauliska ventillyftare och Rochester en-FAT förgasare. Köra med en 8,25-till-1 kompressionsförhållande, producerade 105 hästkrafter och 185 foot-pounds av vridmoment. V-8 makten fanns i form av en 262-kubik-tums (4,3-liters) overhead-ventiler, som producerade 110 hästkrafter och 200 foot-pounds av vridmoment. Finns även var Chevy s 350-kubik-tums (5,7-liters) V-8 (försäljning kod L65) som gjort 145 hästkrafter och 250 foot-pounds av vridmoment, med en två-fat carb. En fyra-fat version (försäljning kod LM1), som producerar 155 hästkrafter, var också tillgängliga.

Standardväxellåda var en tre-växlad manuell, utom på Kaliforniens bilar med 350 motor, som hade ett automatiskt som standard . Detta var den treväxlad Turbo-Hydramatic, tillval på alla Novas. För bilar som säljs med 350 V-8, en särskild Muncie fyra-växlad manuell kan också beställas.
Andra specifikationer och alternativ

Super Sport (SS) option paketet fortsatte, men det var bara ett utseende paketet, inklusive en mörklagd grill och speciella hjul, och det kan beställas med någon av de tillgängliga motorer. 9087 Nova SSs såldes för årsmodell 1975. Stål-bältade radials var standardutrustning för första gången år 1975, som var skivbromsar fram. Regelbunden däckstorlek var E78-14, FR78-14s kom med Nova LN. Alternativ för 1975 inkluderade en vinyl topp, luftkonditionering, en bandspelare och en AM /FM-stereo.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/138213.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.