Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

1993 Ford Festiva Specifikationer

Ford Festiva först började säljas i USA under slutet av 1980. Den importerades från Sydkorea och tillverkade av bilföretaget Kia. Designen var baserad på Mazda 121, men små stilistiska ändringar markeras det som en Ford. Modellen var till försäljning i USA från 1988 till 1993. Invändiga mått

'93 Ford Festiva var en subcompact coupe med två dörrar och fyra säten. Intern komfort utrymmet var begränsat till 38,6 inches av takhöjd och 40.6 tum om benutrymme. The Festiva var mycket lätt, endast 1,797 pounds
Yttre dimensioner

. Yttre mått för bilens kaross var 140,5 inches i längd, 63,2 inches i bredd och 55,3 inches i höjd
Bränsle och näringsliv

Festiva s 10. - gallon bränsletank tog vanlig blyfri bensin. På en enda fylla upp bilen kunde resa upp till 380 miles, givet ideala highwayförhållanden. Stadskörning bränsleekonomi toppade ut på cirka 30 miles per gallon och förbättras upp till 38 mpg på den öppna motorvägen.
Motor och Drivlina

standard motor i " 93-modellen var en låg-powered, 1,3-liters rak fyrcylindrig, som klarade bara 63 hästkrafter och 73 foot-pounds av vridmoment. Det var en framhjulsdriven bil med en frontmonterad motor och en femväxlad manuell växellåda som standard.
Funktioner och Extras

standardfunktioner som kom på de '93-modellen ingår servobromsar, 12-tums hjul med legeringar, AM /FM-ljudsystem och säten hink. Andra alternativ tillgängliga för en extra avgift ingår en tre-växlad automatlåda, luftkonditionering och taklucka.
Tillgängliga färger

1993 Ford Festiva erbjöds på bara sex färgalternativ , vilket inkluderade Brilliant blå metallic, Aqua, Black, Hot Red, Cayman Metallic grön och vit.
Garanti

När ursprungligen ut på marknaden, hade bilen garantier av tre år för att täcka grundläggande reparationer och drivlina, samt ett sexårigt täckning mot rost utveckling. Addera Safety

i tester utförda av National Highway Traffic Safety Administration, de '93-modellen uppnådde toppbetyg av fem stjärnor i passagerarens säkerhet. Det fanns inga extra säkerhetsfunktioner på bilen som standard eller tillval. En liten återkallelse av '94 enheter inträffade 1996 att åtgärda en suspension problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/137852.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.