Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

1978 Dodge Challenger Specifikationer

De 1978 Dodge Challenger var inte en Dodge, det var inte en Challenger, och det var inte amerikan. Det förde teknisk innovation genom användning av balansera axlar för att minska vibrationer, men också förde tillsammans ett rykte om otillförlitlighet. Dodge sålde det från 1978 till 1983. Historia

1978, ville Mitsubishi att öka försäljningen i USA och fruktade att allmänna opinionen inte skulle välkomna en japansk bil. Den biltillverkare ordnade med Dodge att sälja sin nya bil med en Dodge namn. De valde namnet på en tidigare Dodge utan koppling till den nuvarande Mitsubishi modellen. Dodge hade sålt en bil som kallas Challenger i mitten av 1970-talet med en stor V8 som producerar stora hästkrafter. Namnet var i själva verket den enda likheten mellan de två bilarna. Den nya Dodge Challenger varade från 1978 till 1982 då Mitsubishi kände sig säker på att det skulle kunna saluföra bilen under eget namn.
Motor

1978 Dodge Challenger är en två -dörrars Coupe med bakhjulsdrift byggd för att konkurrera med Honda Prelude och Toyota Celica. Mitsubishi erbjöd en impopulär bas fyrcylindrig, 2.0-liters motor som producerade 77 hästkrafter och kom med en fem-växlad växellåda och ett ovanligt enkel överliggande kamaxel och en 2,6-liters motor på 105 hästkrafter, med antingen en femväxlad manuell eller automatisk växellåda. Den 2,6-litersmotorn har en fem huvudsakliga block bearing järn, aluminium cross-flow topplock och enda fat förgasare. Borrning och slaglängd är 3,59 inches med 3,86 inches. Motorn ger 105 hästkrafter vid 5.000 rpm och 139 foot-pounds av vridmoment vid 2.500 rpm. Den kompressionsförhållandet är 8.2:1. Mitsubishi tämjde vibrationer inuti fyrcylindriga motorn med motroterande balansaxlar. Båda motorerna är längdled monterade.
Problem

2,6-litersmotorn lidit av skevhet och sprickbildning av topplock. Eftersom delar måste föras in från Japan, var reparationer dyrt. Beståndet förgasaren var bristfällig, så Mitsubishi erbjöd ett uppgraderingskit med större jetplan som richened bränsle /luftblandningen, men det var också dyrt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/137851.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.