Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Chevy Vega Funktioner

Vega var en bilmodell som tillverkas av Chevrolet mellan 1971 och 1977. Vega var ett mindre sedan, och var mycket populär under den tidiga delen av sin körning. Dock var bristen på hållbarhet ett stort problem med Vega linjen, och bilen avbröts 1977. Denna modell av fordon kom med många specialfunktioner, som hjälpte till att göra det så populära hos konsumenterna. Motor

När Vega först släpptes 1970, kom det med en funktion som skiljer det från andra fordon, en 2,3-liters (140 CID), OHC fyrcylindrig motor med ingen liners på sina cylindrar. Denna design kan också kallas en ärmlös aluminiumblock. Tillverkning av fordon på detta sätt räddade Vega beslutsfattare ca $ 8 per fordon, på tiden en betydande besparingar. Dock orsakade detta motorblocket för att vara extremt skör, vilket, i kombination med ett dåligt kylsystem, ofta resulterat i förvrängda cylindrar och slitna kolvringar.
Skivbromsar fram
< p> Bland de vanliga funktionerna på 1970 Chevy Vega var skivbromsar fram, som på den tiden inte var normalt finns på små bilar. Skivbromsar använda en liten rötor och tjocklek för att stanna fordonet. Tjockleken inrymmer två bromsbelägg som tryck på sidorna av rotorn. Skivbromsar började användas på tävlingsbilar, och modeller som Vega hjälpte popularisera dem för alla personbilar.
Ovanliga Standardutrustning

Förutom den skivbromsar, flera andra vanliga funktioner i Vega var ovanligt för den tiden, inklusive vakt ståldörr balkar, en dubbel-panel tak, och spiralfjädrar på alla hjulen.
High Energy elektronisk tändning

År 1975 var Vega raden av fordon som omfattas av mer än 500 ändringar. Bland dessa var tillägget av en hög energi elektronisk tändning. (Ref 1) Elektroniska tändningar ger mer kraft och tillförlitlighet att fordonet startar.
Tilt Steering Wheel

annan funktion läggs 1975 var tillägget av en tilt ratt. Tilt rattar kan du justera positionen av ratten genom att flytta den upp och ner genom en båge. Detta gör att olika förare att köra fordonet med ratten upptar lite olika positioner.
Fyrväxlad manuell växellåda

1977, det sista året av Vega tillverkning , den viktigaste nyheten var tillägget av en fyra-växlad manuell växellåda, då alla tidigare Vegas kom med en tre-växlad manuell växellåda. Detta föreskrivs större kontroll.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/137321.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.