Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Hur man kan förbättra MPG för en Chevy Aveo

Chevy Aveo är en subcompact bil och började produktionen under 2003, i ett försök att vädja till budget-medvetna köpare. Enligt US Department of Energy, uppnår en automatisk 2010 Chevy Aveo bränsleekonomi på 25 miles per gallon i stadskörning och 34 miles per gallon på motorvägen. Om du är en förare som vill pressa ännu fler miles av varje gallon av gas i din Aveo, det finns ett antal sätt du kan göra det. Instruktioner
1

Kontrollera att dina däck är ordentligt pumpade. För en Chevy Aveo, bör varje däcket pumpas upp till 30 PSI. Ett däck som är underinflated med endast 2 PSI kommer att minska din bränsleeffektivitet med 1 procent.
2

Dra åt tanklocket för att förhindra att bensin avdunstar från tanken. Upp till 147 miljoner liter bensin går förlorade per år på grund av avdunstning, enligt en uppskattning från Bilvård rådet. Till ett stopp för att minska bränsleförbrukningen
3

Coast. Om du ser trafik upp framåt bromsas eller stoppas, låt från gaspedalen. Detta kommer att minska bränsleförbrukningen, plus att du sakta ner mer stegvis och minskar slitaget på din Aveo bromsar.
4

Utför regelbundet underhåll på din Aveo. En smutsig eller igensatt luftfilter eller sotigt-up tändstift kommer att resultera i ineffektiv förbränning av gas, vilket kommer att resultera i att du bränner mer än det borde vara nödvändigt om bilen var bristfällig.
5

Accelerera långsamt och jämnt för att minska bränsleförbrukningen. Accelerera snabbt från ett fullständigt stopp kan minska bränsleförbrukningen med så mycket som 20 procent.
6

Använd luftkonditioneringen på sommaren när färdas i hastigheter högre än 45 mph. Att hålla fönstren stängda minskar luftmotståndet nog att det är mer bränsleeffektiva att köra med fönstren stängda och luftkonditionering på än det är att köra med den och fönstren öppna.
7

Don ' t hastighet om du vill förbättra din miles per gallon. För varje 10 mph du går över 65 km /h, minskar du din Aveo bränsleeffektivitet med 10-15 procent.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/136785.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.