Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

1962 Buick Special Historia

Med slumping försäljning, många mekaniska problem och en hotande recession, malpåse General Motors sin Buick Special efter 1958 och gick in i en intensiv designläge. De re-utvecklade Specials som dök upp i '61 och '62 var populära säljare och innovativa bilar som hjälpt till att sätta GM försäljningen på rätt spår igen. 22 år av Buick Specials

Buick Special var en General Motors modell som tillverkades fram till 1958 och därefter avbrytas på grund av vikande försäljning och en lågkonjunktur. Början i 1936, var den särskilda en fullstor och snygg bil som kom med utarbetad krom, lång motorhuv och en bekväm, rymlig interiör. Denna bil sålde mycket bra och var vägledande för Art Deco period bildesign.
A New Look

Buick Special som återvände tre år senare var en slankare, mer kompakt bil som kom i flera karossutformningar, inklusive en populär cabriolet-version och en kombi. Tillsammans med en ny motor, hade den särskilda en uni-body konstruktion och en förbättrad Dynaflow transmission, plus en servostyrning alternativ. Vid den tiden, erbjöd General Motors också Buick Skylark, en liknande stil fordon, som sålde nästan liksom Special.
Engine

1962 Buick Special var "Motor Trend" tidningen "Car of the Year." Denna skillnad berodde delvis på den nyutvecklade, 190-kubik-tums V-6 motor, som var tillgängliga tillsammans med 215-kubik-tums V-8. Den V-8 hade en option på en två-eller fyra-FAT förgasare. När den är monterad med en fyra-fat carb, levererade större V-8 190 hk som gjort för en kraftfull åktur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/136688.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.