Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Förklara motorfästen på PT Cruisers

I varje modern bil, är motorn kopplad till chassit (kroppen) av fordonet med motorfästen. Om biltillverkare skulle helt enkelt dra en motor på fordonet med skruvar och muttrar, skulle de vibrationer som orsakas av motorns orsaka en mycket obehaglig känsla inuti fordonet. För att minska onödiga vibrationer, är motorfästen gjorda av stål och gummi och fungerar som springs.The PT Cruiser har tre motorfästen. Syfte

Varje gas-eller dieseldriven motor skakar eftersom det genererar ström. Detta är en naturlig följd av många delar rörliga våldsamt svar på kontrollerade explosioner inne i cylindrarna. Om motorn var bult direkt till fordonets chassi, skulle dessa vibrationer kännas inne i kabinen, vilket leder till allvarliga besvär. Vibrationer kan också orsaka mekaniska fel på växellåda, styrning och fjädring, eftersom dessa delar är för gillar inte kan skakas. Syftet med motorfästen är att dämpa dessa vibrationer och överföra till resten av fordonet så lite av dem som möjligt av dem.
Funktion

motorfästen dämpa vibrationerna i motorn genom att agera som fjädrar. Dock måste fästena ha väldigt lite rörelse, eftersom en tung massa flytta runt en hel del i mitten av bilen kommer att avsevärt störa bilens balans. På grund av denna anledning, de inte riktigt ser ut som fjädrar, men små armar. Deras utseende och funktion är mycket lik upphängningsarmarna som förbinder däcken till resten av bilen.
PT Cruiser Mounts

Motorn i PT Cruiser hålls på plats av tre motorfästen. Dessa fästen har en gummikärna inneslutet i stål och är ganska små. Den dämpning av vibrationerna beror både formen av enheten som helhet (ungefär som en arm), som tillåter motorn att oscillera, och gummit, vilket ytterligare suger upp de kvarvarande vibrationerna. Fästet är fäst vid chassit i ena änden, medan den fria flytande änden (spetsen av armen) är fäst vid motorn. Billig och enkel


Om du skulle komma under bilen och titta på PT Cruiser s motorfästen, skulle du bli förvånad över hur små och enkla sådana monteringar. De är väldigt billig också, kostar runt $ 20 to $ 30 styck. En hel uppsättning kommer ut till mindre än $ 100.
Underlåtenhet

Även motorfästen inte misslyckas ofta, bör du få dem kontrolleras om du misstänker att en eller flera av dem inte längre fungerar optimalt. Misslyckanden beror ofta på alltför torra förhållanden, vilket leder till sprickor i gummit eller oljeläckage från motorn, vilket också skadar gummikärna på lång sikt.

Det viktigaste symtomet är, som ni antagligen gissat , överdriven vibration av fordonet. Ett annat symptom är ovanligt skakning av motorn. Få din bil kontrolleras genast om du stöter på någon av dessa frågor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/136059.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.