Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

2001 Audi S8 Performance

Audi S8 är högpresterande version av Audi A8. Det har sålt bra sedan starten och är fortfarande en del av Audi lineupen med 2010. S8 är en full-size sedan. Producerad i Tyskland, har Audi modellbilar haft en hel del framgångar genom åren i både den europeiska och amerikanska marknaden. Historia

Audi S8 introducerades i Europa 1996. Trots sin relativa framgång, skulle det vara tre år tills bilen nådde amerikanska stränder. När den gjorde det, kom det med en liten ansiktslyftning, men förblev det inre arbetet väldigt mycket samma. Den 2001 S8 levereras med Audis Quattro fyrhjulsdrift systemet och en högre prestanda än sin A8 kusin.
Funktioner

År 2001 hade S8 förändrats bara en liten belopp, och även det var bara dess exteriör. De små förändringar innefattade tillsatsen av ett soltak och en större passagerarsidan spegel tillsammans med några krom inredning och en nedre grill. Den allmänna utseendet på bilen stannade samma.

En lägre sportchassi, tillsammans med ett låsningsfritt bromssystem och antisladdsystem, bidrar till sportigare känsla av S8. Lättmetallfälgar är standard tillsammans med valet av antingen en sexväxlad manuell eller femstegad automatlåda. Säkerhetsfunktioner är också utmärkt.
Motor

smärre förändringar skett under huven, gjorde Audi S8 inte ändra 1996-2001. Sitta inne är en 4,2-liters V-8 som kan driva ut runt 335-360 hästkrafter -. Imponerande siffror minst sagt

Med denna mycket makt bakom ratten, kan S8 verkligen gå på öppna vägar. Dock kommer denna högre makt till ett pris. Den 2001 S8 bränsleekonomi är dålig minst sagt, med bilen som producerar omkring 21 miles per gallon på det mest effektiva.
Prestanda

utan att beakta praktiska Här är 2001 års Audi S8 prestanda ganska imponerande. Med cirka fyra sekunder att gå från noll till 45 mph och två sekunder för att nå 60 mph, gör S8 levererar bra fart prestanda för en bil av dess slag. Trots bra siffror, är bilen tyvärr begränsat till en toppfart på 155 mph elektroniskt.

Hanteringen av 2001 S8 är ljus, hjälper bilen navigera hörn lätt. Den automatiska växellådan hindrar prestandan något, men inte på ett märkbart sätt. . Bromsning och acceleration är båda också mycket bra
Prissättning

Redan 2001 rullade den Audi S8 in på $ 75.000 plus - kanske en överraskning med tanke på sin reserverade styling . Men från och med 2010, är ​​2001 Audi S8 tillgänglig för betydligt mer blygsamma priset på runt $ 15.000.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/136004.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.