Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Historia av Daewoo Motors

Den Daewoo Company bildades 1967 i Sydkorea handel i en rad olika branscher, inklusive varvsindustrin, flyg-, elektronik-och motor biltillverkning. Historia

Daewoo grundades av Kim Woo Choong, var företaget avgörande ledande Sydkorea ur den ekonomiska kris som följde på delningen av Korea i norr och söder.

Domestic Market

Daewoo Motors har varit populärt i Sydkorea under hela företagets historia och var genomgående den näst mest sålda bilen bakom Hyundai men före Kia.

US Market

Under 1980 Daewoo försökte utvidga sin bil affärer genom att sälja hälften av bolaget till amerikanska biljätten General Motors (GM). Daewoo var ansvarig för att tillverka bilar för Pontiac och Oldsmobile varumärken med liten framgång.
Återuppvaknande

Efter utgången av GM affären Daewoo återfått ensam kontroll över sig själv under 1992 och med 1995 hade blivit lönsamt med 1995.
Expansion

Kim Woo Choong inlett en aggressiv plan för expansion som kallas Vision 2000 under 1990-talet som ledde till tillfångatagandet av ett antal biltillverkare i Indien och Östeuropa. Planen tänkt Daewoo som en av de tio bästa biltillverkare av 21-talet.
Nedgång

Den sydkoreanska regeringen införde strängare kontroller av stora företag som Daewoo i slutet av 1990 som resulterade i upplösningen av Daewoo många företag börjar den 16 augusti 1999. Kim Woo Choong senare belastats med bedrägliga affärsmetoder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/135941.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.