Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

En hemmagjord Electric Scooter

Elbilar har kommit i förgrunden i en dag av stigande energikostnader. Den bästa transport valet för lokala resor inom all-inclusive samhällen och orter kan vara ett ekonomiskt elektrisk skoter färdas i 10 och 15 mph istället för en två-tons bil saktar var 300 meter att knuffa över ett farthinder. Detta utan krusiduller tvåhjuliga elektrisk skoter är utformad för att få dig över grannskapet säkert och bekvämt medan du njuter av utsikten. Den övergripande strategin

elektrisk skoter är byggd på en enkel plattform av två mini-cykel stil hjul, varvid bakhjulet driven och framhjulet monterat i en gaffel tillverkad av en-tums fyrkant stålrör med en väggtjocklek av 0,095 tum. Ramen består av en enkel rektangulär låda struktur med en tålig plattform med två bekväma vilar gummi fot, en på vardera sidan. Hela framdrivning med motor, DC-till-AC-omriktare och marin batteri bosatt i sätet piedestal som är 2 meter lång, 1 1/2-feet bred och 2 meter hög. Sitsen piedestalen har en bekväm kudde sits som gångjärn för att ge tillgång till komponenter drivlina nedanför. Föraren styr elektrisk skoter genom styret. Bromsning sker med dubbla främre och bakre skivor med mekaniska bromsok med squeeze handtag på styret. Den elektriska scooter sysselsätter en vanlig 1/3
Drive Train Strategi

hästkrafter, kontinuerlig drift helt sluten motor, som används på många elverktyg. Dessa motorer kräver 115 volt AC, 60 hertz, som tillhandahålls av en djupdragning 12-volts DC marina batteri via en 800-watts DC till AC-omvandlaren. Motorns enda kontroll är en strömbrytare på en fjäderbelastad tumme spak som gör det lätt intermittent aktivering enligt förarens hastighet krav. En on-board laddare möjliggör bekväm laddning över natten från låg kostnad till snabb underhållsladdning. Motorn driver bakhjulet via en tvåstegs minskning tåg bestående av ett 60-tand drevet på drivhjulet, och den 12-tandnummer-35 kedjedrev på en mellanaxel kör det. Mellanaxeln drivs av en 06:01 kuggrem reducerväxel med en 10-tandad remskiva på motoraxeln, och en 60-tand kugge remskivan på mellanaxeln. Både mellanaxeln och axel rida på oljeimpregnerade bronslager.
Byggande

Börja med den ram, som bör vara den 1-tums fyrkant stålrör . Framgaffeln består av två framåt vinklade stöttor som är förenade upptill med tre horisontella tvärbalkar. Mellan dessa balkar är två längsgående projektion strålar från karmen, svängs av en 12-tums lång ½-tums bult med låsmutter. Två 3-tums långa, 1 1/2-tums spiralfjädrar mellan gafflarna och ramens balkar ger en viss fjädring i fronten. Bakfjädringen bosatt under sätet, som ger den andra halvan av ryttarens dämpning. De viktigaste rambalkarna lösa in ett rektangulärt utrymme ram 1-tums fyrkantig stålrör, som sträcker sig till bakom bak-hjulet monteringsflikar.
Provtur

Efter konstruera din elektrisk skoter, experimentera med att kontrollera din hastighet med strömbrytare. Dessa motorer har mycket bra vridmoment, och enheten kombinationen bör påskynda snabbt och kryssning tyst på ca 10 mph.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120649.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.