Hur fungerar det Turbo Arbete i en Volvo 2.5?

Motorer gick igenom en hel del förändringar under 1990-talets början, med ett antal tillverkare antagande modulära design som kan ställas om för olika tillämpningar. Volvo V70 motor var ett perfekt exempel på detta tillvägagångssätt, och kom inte mindre än ett dussin olika konfigurationer för användning i både Volvo-och Ford-märkta bilar. Turboladdade Mod motorer erbjuds några av de högsta prestandanivåer någonsin för en marque känd mer för säkerhetstänkande än hastighet. Motorer och Applikationer

Förbered för vissa svenska alfabetet soppa. Volvo använde någon variant av två grundläggande turbos på denna motor. Standard 2,5-liters Volvo - i stort något bortsett från R-modeller som V70R och S60R - använde ett lägre tryck turbo producerad av Mitsubishi. Mitsubishi TD04 turbo såg användning på många Volvobilar, men varje använd en något annorlunda kompressor och impeller trim, standard V70 använde TD04-13G-7. Den 300-hästkrafter V70R använde Borg-Warner dotterbolaget KKK: s nummer KKK-K24 enhet. Den 2004-2008 2,5-liters 's Garrett GT12 turbo bostäder var en enhet i ett stycke med en integrerad avgasgrenrör. Addera Turbo Delar

En turbo är i grunden en kompressor som shoves luft i din motor. Mer luft kommer in betyder mer bränsle förbränns, vilket innebär mer makt. Turbos består av sex huvudkomponenter: luften kompressorhjulet och bostäder, avgaserna turbinhjulet och bostäder, centrum patron som förbinder de två höljen och centrumaxeln som ansluter avgaserna turbinhjulet till kompressorhjulet. Varken standard 2,5-liters Volvo, eller R-modellen, använder ett avgas bypass ventil, känd som en "wastegate."
Turbofunktion

Turbos skiljer sig från superchargers in att turbo kompressor får sitt motiv energi från avgaserna istället för vevaxeln. Exhaust passerar genom avgas turbinhuset trycker mot avgas turbinhjulet, spinning den i ungefär samma sätt som barn blåser på ett lyckohjul. Den avgasturbinen överför denna dragning till kompressorhjulet, vilket suger in luft genom dess centrum. Kompressorhjulet selar då att luft utåt mot kompressorhuset, komprimera den med centripetalkraften. Att tryckluft strömmar ut ur höljet genom ett hål i huset och in i motorn.
Uppgradering av Turbo

Standarden 2,5-liters 's turbo är en låg- tryckenhet som sätter ut mellan 8 och 10 pounds av lyft att ge mellan 200 och 230 hästkrafter. Den mycket större R-modellens KKK-enhet kan ge 300 hästkrafter värde av uppsving i lager formuläret och omkring 350 med tillägg av ett uppsving styrenhet. Enheten är kompatibel med 2003 turbo modeller, men senare modeller använde en annan avgasgrenrör och en senare dator revision. Om du uppgraderar en senare modell utrustad med Garrett GT12, behöver du åtminstone, ett nytt grenrör och en motor styrenhet med Bosch ME 9.0-programmering för att ersätta den existerande ME 7.x protokollet.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116763.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.