Faror Låsa bil dörr med din Remote Door Lock

Remote dörrlås på bilar är en mycket vanligt inslag på grund av deras bekvämlighet och användarvänlighet. En bil kan nu öppnas från över parkeringsplatsen istället för att fumla med en nyckel när du är bredvid dörren. Medan keyless inresa har många fördelar när det gäller dess användning, det finns flera risker samt och alla som använder avlägsna dörrlås på sin bil bör vara medveten om nackdelarna. En annan fjärrkontroll kan låsa upp din bil

En risk med att låsa din bil dörrar med en fjärrkontroll är att en annan fjärrkontroll också potentiellt kan låsa dina dörrar utan din vetskap. Detta är en sällsynt händelse, eftersom de flesta standardsystem "kompis" en fob till en bil i fabriken där både fob och bilen komponenten använder en serie av krypterade koder som sänds fram och tillbaka till varandra över en radiosignal. Det är emellertid möjligt att vid varje given tidpunkt någon annans fjärrkontroll har den aktuella koden till din bil, och kan öppna det på den tiden. Det är mer sannolikt att hända av en slump, till exempel när du är parkerade i en upptagen parkeringsplats med en massa nyckellösa bilar, men det gör din bil i riskzonen för kompromisser. Detta gäller särskilt för äldre bilar.
FOB batteriet dör

annan risk med att använda fjärrkontrollen för att låsa din bil är om fjärrkontrollen misslyckas eller batteriet på fjärrkontroll dör. Medan du fortfarande skulle kunna använda din vanliga bil för att komma åt bilen, många nyckellösa system aktiverar även en bil larm som kommer att gå ut även när du öppnar bilen med din egen nyckel. Batterierna flesta nyckelbrickor senaste tre till fyra år i genomsnitt, så det är inte ett konsekvent problem om inte din fob är fel, men du bör känna till förfarandet för hur man stänger av bil larm utan fjärrkontrollen ifall du behöver i en nödsituation.
Byte

annan fara i att förlita sig på din fjärrkontroll för att låsa bilen dörrar är att fjärrkontrollen kan vara dyrt att ersätta om den är trasig eller förloras. Eftersom fob måste anpassas till det specifika fordonet det fungerar via krypterade koder, tar det en komplicerad procedur för att ställa in en ny fjärrkontroll till en bil när den gamla inte längre är användbar. Du skulle förmodligen behöva ta bilen till en återförsäljare och de skulle behöva programmera systemet, så att du skulle vara utan bilen ett tag och skulle behöva betala arbetskraft avgifter. Omvänt, vanlig dörr nycklar är mycket snabb och billig att kopiera när det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112968.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.