1988 Toyota Van specifikation

Toyota kastade sin hatt i den alltmer populära minivan ringen 1984. Konstigt, gjorde sin första minibuss har inte ett officiellt namn, men blev ofta kallad "Toyota Cargo Van." Det utvecklades kring Toyota SR-5 pickup motor och chassi. Toyota fortsatte att göra Cargo Van igenom 1989, då den ersattes av Toyota Previa för 1990. En unik anpassning

Chrysler, var Ford och GM har stor kommersiell framgång i USA med sina minibussar, var den snabbaste och kanske mest kostnadseffektiva sättet att konkurrera om en bit av denna växande marknad anpassa sin mycket framgångsrika och välbeprövade SR5 plattform pickup. Medan 1988 Toyota Van är en mittmotor van, det är inte avsiktligt. Det är en smart anpassning. Van ask-kropp var lindad runt SR5, sätta förarens och passagerarens sittplats direkt ovanpå motorrummet. Denna anpassning skapar ett antal unika funktioner, som vända förarsätet upp för att kolla oljan.
SR5 Roots

Eftersom motorn och chassit på 1988 Toyota Cargo Van kommer från en SR5 Toyota pickup, alla grundläggande specifikationer är desamma. Basmodellen 2,0-liters, är 22R motor en inline-fyra, fyrcylindrig, vattenkyld fyrtaktsmotor. Med ett hål i 92 mm, en slaglängd på 89 mm och ett kompressionsförhållande på 9.3:1, gjorde det en blygsam 96 hästkrafter vid 4.800 rpm.
Models

1988, Toyota "Cargo Van" kom i tre modeller: DLX, LE och LE 4x4. Varje modell fanns med ytterligare fabrik uppgraderingar. Uppgraderingar inkluderade elektroniska dörr-lås, elektriska fönsterhissar, elmanövrerade, taklucka, luftkonditionering och automatlåda. En eftertraktade modell är LE 4x4, eftersom det var en av mycket få lätta, 4x4 skåpbilar tillverkas någonsin.
Noterbara Funktioner

Med sin fyrkantiga design och kil-näsa var Toyota Cargo Van fått vara ovanligt och har sedan dess utvecklat en blygsam kultstatus. Motorn och chassit är bland de gjorda mest pålitliga motorer - av något Motor Company. Den ytterligare dra av Van fattiga aerodynamik flyttat fram gränserna för sin blygsamma kraftverk, men det var tillräckligt med fem-växlad växellåda. Det var dock underpowered för en automatisk. Några vans har erbjudit bränsleekonomi, livslängd och användbarhet av Toyotas första generationens minibussar, inklusive 1988 års modell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/minivans/105873.html

Previous:
Next:

minibussar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.