Så här ändrar minibussar för rullstolar

För dem som är beroende av en rullstol för att underlätta vardagen rörlighet, blir transporten en värdefull och dyrbar resurs. Oavsett om du är någon som behöver kunna köra en bil från en rullstol, eller någon som ofta transporterar en vän eller älskade en i rullstol, det finns saker du behöver veta innan man börjar på sökandet efter en modifierad bil. Eftersom det finns så många adaptiva verktyg tillgängliga och deras korrekt installation är nyckeln till att upprätthålla fordonets säkerhet, är det viktigt att gå till en Rörlighetsutrustning återförsäljare för installation. Men bara för att du kommer att behöva förlita sig på någon för att göra ändringar, betyder det inte att du är helt beroende av den expertis som någon annan. Du kan vara väl rustade att fatta välgrundade beslut innan någonsin komma till generalagenten. Saker du behöver
Driver eller förmåga utvärdering
Recept för adaptiv utrustning
Visa fler instruktioner
1

Konsultera en specialist Driver rehabilitering. Det finns fysiska och arbetsterapeuter som har utbildats och certifierats i drivrutinen rehabilitering. Om du är någon som använder rullstol och vill ha den självständighet som vunnits genom körning, starta bilen sökning genom samråd med en chaufför rehabilitering specialist. Hon kommer att bedöma din förmåga och hjälpa dig att avgöra vilka ändringar du behöver göra säker körning möjlig. Hon kommer också att kunna ge dig ett recept för din adaptiva utrustning som du behöver om du försöker att få en ersättning från en återförsäljare.
2

Rådfråga en återförsäljare hjälpmedel. Dessa är återförsäljare som är specialiserade på anpassad utrustning för fordon. De har utbildats och certifierats och kommer att kunna berätta för dig vilken utrustning du behöver som förare eller passagerare. Eftersom adaptiv utrustning kan vara så dyrt, är det viktigt att konsultera en utbildad expert innan du investerar pengar.
3

Kontrollera att anpassad utrustning som rekommenderas av antingen din Driver rehabilitering terapeut eller hjälpmedel handlaren överensstämmelse med statens byrå motorfordonsföreskrifter för anpassad utrustning.
4

Välj rätt fordon. Din hjälpmedel återförsäljare kommer att peka dig i rätt riktning så att du kan köpa eller hyra en bil som är lätt att anpassa. Chrysler, Ford och General Motors all tillverkning mini och fullstora skåpbilar som har sjunkit golv som behövs för alla rullstolar modifiering. Alla tre ger också rabatt eller återbetalning program.
5

Hyr en nationell Mobility Equipment Dealers Association (NMEDA) certifierad återförsäljare för att installera anpassad utrustning. NMEDA är en icke-vinstdrivande organisation som certifierar handlare för tillförlitlig och säker installation av bilens adaptiva hjälpmedel. Genom att välja en installatör som är certifierad att du kan vara säker på att din bil är kompatibel med nationella säkerhetsmyndigheterna Highway Traffic Administration normer.
6

Träna på din nya adaptiv utrustning med din rörlighet utrustning återförsäljaren innan du går ut på väg. Drivrutiner med anpassad utrustning för att manövrera fordonet ska träna med Driver rehabilitering Specialist över flera sessioner för att se till att han är bekant och bekväm med nya fordonet utrustning. Vårdgivare som transporterar en person i rullstol ska öva på att använda ny transportutrustning, såsom ramper och stol nedgångar slips, med ett hjälpmedel återförsäljare innan du försöker att transportera någon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/minivans/105822.html

Previous:
Next:

minibussar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.