Om Chrysler minibussar

Chrysler Corp började utveckla begreppet minivan på 1970-talet. Någonstans mellan en kombi och en utility van, var minivan ursprungligen hänvisade till sina designers som en "garageable van." Den beräknade kostnaden för Tooling första generationen av minibussar beräknades uppgå till mer än 100 miljoner dollar, vilket fick ledningen att fördröja genomförandet av den ursprungliga minivan formatet. Vid tiden för första minibuss hade rullat av produktionsbandet, översteg kostnaden 700 miljoner euro. Historia

1983 Dodge Caravan och 1983 Plymouth Voyager, byggd på samma grundplattform, har skillnaden av att vara världens första minibussar. Dessa minibussar drog fördel av allt populärare framhjulsdrift teknik som tillät dem att uppnå överlägsen framsteg på ett antal viktiga områden såsom van höjd och inredning.
Syfte

Före tillkomsten av minivan, ägs Chrysler en andel om 45 procent av den fullstora van marknaden. Den minibuss var ett försök av Chrysler att dra marknadsandelar från växande familjer som var vana att köpa stationsvagnar och samtidigt bibehålla sin dominans av full-size-van marknaden.
Effekter

Införd nästan två år före General Motors "Astro och Safari, och Fords Aerostar var Chryslers minivan en omedelbar framgång med konsumenter och biltidningar. Chrysler började produktionen av sina minibussar i oktober 1983, och sålt nästan 210.000 enheter första året. År 1985 gjorde Chryslers minivan de tio bästa listan från "Car and Driver" tidningen.
Funktioner

Chrysler minivan införde ett antal populära innovationer inklusive glidsidan dörr, cab framåt design och rymlig interiör med plats för upp till åtta vuxna. Vid mitten av 1980-talet optioner ingår bilevel luftkonditionering, elmanövrerade stolar, fönster och dörrlås, och en bränsle-insprutad V6-motor. Varje ny generation av Chrysler minivan har resulterat i ökad motoreffekt, ökade innerutrymmen och ökad bränsleeffektivitet.
Överväganden

Under 2009 introducerade Chrysler den första av en ny linje av batteridrivna elektriska minibussar. Bolaget kommer att producera 250 av dessa fordon för United States Postal Service, som planerar att använda dem på många olika sätt, bland annat bostäder postutdelning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/minivans/105568.html

Previous:
Next:

minibussar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.