Historia av Volkswagen Diesel Cars

Den tyska biltillverkaren Volkswagen, var ursprungligen tänkt i 1934 av Ferdinand Porsche på uppdrag av Adolf Hitler. Målet var att skapa en billig bil som alla hade råd att driva. Skalbaggen-formade "folkets bil" kom ut på marknaden 1936. Även andra världskriget kraftigt skurit ut den lilla sedan, genom det sena 1940-talet, var produktionen i full gång, och Beetle gjorde sin amerikanska debut 1949. Volkswagen har sedan presenterade många nya kropp och motor design, inklusive passagerare modeller med dieselmotorer. Historia

Produktionen började på Volkswagens första diesel personbil motor 1976. Den 1,5-liters motorn var avsedd för användning i bolagets Golf-modellen. Den nya dieselmotorn utvecklades väl i golf med förmågan att gå från 0 till 60 miles per timme (mph) i 18 sekunder. Den diesel Golf kan hålla en toppfart på över 80 km /h, även om gasen kritan i USA under 1970-talet minskade den toppfart på motorvägar till ynka 55 mph.
Funktioner

Inledningsvis fanns betydande konsumenternas motstånd mot idén om en diesel personbil. De flesta amerikaner ansåg diesel för att vara en arbetshäst motor lämplig endast för stora plattformar. Dieselmotorer tenderade att knacka, går ojämnt och skapar obehagliga avgaser. Införandet av Volkswagen diesel Golf gick en lång väg mot att förändra dessa attityder på grund av sin makt, lyhördhet och körbarhet.
Geografi

Produktutveckling och innovationer såsom turbo, hjälpte bränsleinsprutning och brusreducering Volkswagen diesel personbil stadigt vinna marknadsandelar, särskilt i de utomeuropeiska marknaden. I Tyskland, dieseldrivna personbilar står nu för nästan 40 procent av alla nya bilar.
Fördelar

Volkswagen antog initialerna TDI att hänvisa till sina dieseldrivna personbilar i 1991. Initialerna avser motorns Turbocharged Direct Insprutningssystem. Den TDI-systemet skröt en 15 procent bränsle besparing över jämförbara icke-direktinsprutning. Nya genombrott i turbo-teknik aktiverad Volkswagen ingenjörer att skruva upp hästkrafter på sina 1,9-litersmotorer på 110. Med ett kvartssekel av passagerare dieseltekniken
Funktion

under sitt bälte, har Volkswagen ökat utvecklingen ytterligare med införandet av sin 5-liters, 10-cylindrig, twin turbo, pump-injektor motor som kan generera 313 hästkrafter. Denna nya motorn är standard för bolagets top-of-the-line lyxbilar och terrängbilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105058.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.