Historien om BMW Automobile

BMW är en av de dyraste och avundades importerade bilar på marknaden. Dessa tysktillverkade, högpresterande bilar är bilar av eliten, kända för sin prestanda, snabbhet och stil. Företaget Början

1913, en bayersk, Karl Friedrich Rapp, som arbetade på flygtekniska i Tyskland, startade ett företag som han heter Rapp Motoren Werke utanför München. År 1916, när han arbetade på en V12-motor, var företaget omorganiserades under nya förvaltning och slås samman med Gustav Flugmaschinefabrik att bilda Bayersiche Motor Werkes eller BMW.
Första bil

Den första bilen som produceras av BMW corporation var BMW AM 4. Denna bil trädde produktion 1932 och var den första bilen byggd helt i huset. Det var en fyrcylindrig med 20 hästkrafter och en toppfart på 50 mph.
BMW 328

År 1936 introducerade BMW bilen som skulle bli den Företagets mest kända sportbil pre-WWII. Bilen var avsedd att vara konkurrenskraftiga i motorsport och vann Mille Miglia 1938. Det var lätt och hade en aerodynamisk design. Den hade en 80 hk motor som nådde en toppfart på 93 mph.
Effekterna av WWII

Som ett resultat av andra världskriget drabbades BMW ekonomisk ruin. Sina fabriker förstördes av krig och produktion hade kommit till en helt stilla i mer än tre år. Den första modellen produceras efter kriget, 501, var en flopp, som leder företaget vidare mot konkurs.
Ombyggnad Bolaget


bolaget inte börja bygga dess anseende eller dess finansiella tillgångar fram till 1950-talet. År 1956 var BMW 507 lanserades. Det hade bara en kort produktion körning av 252 bilar men haft stora försäljningsframgångar. Den nådde en toppfart på 124 km /h och blev en symbol för BMW bolaget.
Idag

År 1992 sålde företaget sin största konkurrent, Mercedes-Benz. Detta ögonblick märkt en fullständig återhämtning efter ett företag som hade förlorat allt och byggas om från grunden. Idag finns det flera bilar som är avsedda för köp på den öppna marknaden och i motorsport. Företaget lägger sin tonvikt på prestanda, banbrytande stil och tekniska framsteg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/convertibles/104908.html

Previous:
Next:

Konvertibler

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.