Om Volkswagen Cabriolet Beetle

Volkswagen Cabriolet Beetle officiellt introducerades i slutet av 1940 och var inspirerad av både Adolf Hitler och Ferdinand Porsche. Den ursprungliga modellen, med ändringar som görs i den genom åren, tillverkades fram till 1980. År 2003 infördes en ny version av de konvertibla Beetle infördes som presenterade en starkare motor, bättre säkerhetsfunktioner och en något förändrad exteriör design. Historia

Volkswagen Beetle Cabriolet infördes först 1949, även om det inte går under namnet "Beetle". Känd som The Heb, eller som den typ 14A, det var designad av Josef Hebmüller och presenterade en 1131-kubik-centimeter, 25-hästars motor. En annan VW Cabriolet, utvecklad av Karmann i Osnabrück, tillverkades också 1949. Denna version var först kallad typ 15 och senare namngavs Karmann Cabriolet tills det blev känt som VW Cabriolet Beetle. Denna version tillverkades fram till 1980. År 2003 introducerade Volkswagen en ny generation av Beetle, inklusive en ny VW Cabriolet Beetle.
Framsteg
Askkoppar sattes till Beetle 1950.

Under årens lopp har VW Bubbla Cabriolet genomgått en mängd olika ändringar. År 1950 var de mekaniska bromsarna ersättas av hydrauliska bromsar, och en askkopp insattes över startknappen av fordonet. År 1960 var en 34-hästars motor installerad, och toppfarten ökade till 87 mph. År 1970 var en 1,6-liters motor med 50 hästkrafter läggas till, liksom våren framvagn. År 1973 var Beetle cabriolet erbjuds endast som en typ 1303 LS, annars känd som "Super Beetle." Den Beetle Cabriolet upphörde den 10 januari 1980 och återinfördes 2003 som en del av New Beetle lineupen.
Inredningsdetaljer

Interiören i New Beetle Cabriolet levereras som standard med en in-dash CD-spelare och en 10-talare radiosystem samt iPod och MP3 kompatibilitet jämfört med äldre modeller som bara innehöll en AM /FM-radio. Den Startspärr III, ett stöldskydd system kommer också som standard. Den Startspärr III inaktiverar Beetle tändning om något annat än den digitalt kodad nyckel sätts inne i tändningen. Uppvärmda säten kommer också standard.
Prestanda
De nya konvertibla Skalbaggar har de mest porwerful motorerna ännu.

En 2,5-liters, femcylindrig motor med 150 hästkrafter levereras som standard i nya VW Beetle Cabriolet som erbjuder 170 pund fötter vridmoment vid 5000 rpm. De ursprungliga modellerna innehöll endast 25-hästkrafter. En vanlig femväxlad manuell växellåda eller en sexstegad automatlåda med en manuell omställning läge erbjuds också i nya modeller. Den framhjulsdrivna VW Cabriolet får 20 mpg i staden och 28 mpg på landsväg. Grundpriset för en VW Cabriolet är $ 26.390 som av 2010.
Design

nya VW Cabriolet Beetle kommer i en mängd olika färger, med matchande stötfångare och dörrar hantera färger tillgängliga, och har en total kroppsvikt 3,248 pounds. Hjulbasen är 98.8 inches med en längd på 161,1 inches, en bredd av 67,9 inches och en höjd av 59,1 inches. Den rundade fronten, finns på alla tidigare versionen av VW Beetle har förblivit intakt. Samtliga modeller levereras med 16-tums aluminiumfälgar och ett löstagbart soft-top, liksom galvaniserade paneler kropp. Nya färger blev tillgängliga för äldre modeller med början 1975.
Säkerhet
Krockkuddar är standard på nya modeller.

Nya Volkswagen cabriolet Beetle levereras som standard med låsningsfria bromsar, fyra krockkuddar, och varselljus. Andra säkerhetsfunktioner inkluderar höjdjusterbara säkerhetsbälten, ett däcktryck övervakningssystem, delad rattstång, anti-intrångsskydd sidokollision balkar dörr, elektronisk bromskraftsfördelning, mot intrång sidokollision balkar dörr, och automatiska dörrar låsning som aktiverar en gång fordonet träffar 8 mph.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/convertibles/104896.html

Previous:
Next:

Konvertibler

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.