Specifikationer för en 2006 Miata

Mazda ikoniska Miata Roadster introducerades till Nordamerika 1989. En andra generationens Miata debuterade år 1999, även om det var mer som en liten ansiktslyftning på samma bil som drabbade gatorna ett decennium tidigare. 2006 såg den första helt nya mark-up redesign för Miata, samt ett officiellt namnbyte till "MX-5." Även om roadster nu bär en alfanumerisk märke på sin boot, både Mazda insiders och den stora allmänheten fortfarande kärleksfullt hänvisar till bilen som "Miata." Chassi

När de flesta tillverkare hugga taket bort av ett fordon för att skapa en cabriolet, är den resulterande bilen inte är strukturellt sund och är ofta tyngre och svårare att köra. Genom att iscensätta Miata som en cabriolet från början, var Mazda kunna konstruera en öppen bil som är hård, stabil och lyhörd i hörnen. Den Miata sport ett försökt-och-sant upphängning set-up: dubbla triangellänkar fram och en multilink fjädring i baksätet. Mazda såg också passa att utrusta 2006 MX-5 Miata med antispinn-och antisladdsystem. Som fallet är med alla Miatas, är 2006 MX-5 Miata en bakhjulsdriven bil, ett drag som bidrar till att ge bilen dess berömda sportbil-liknande hantering.
Engine

En helt ny motor fann sin väg in i 2006 MX-5 Miata: ". MZR" en 2,0-liters DOHC fyrcylindrig dubbade Ström för detta naturligt aspirera motorn har en effekt på 166 hästkrafter då paras med en manuell växellåda. Vridmoment fått betyget vid 140 Nm. Strömmen bryts till 163 hästkrafter när motorn är parad med en automatisk växellåda. Tre sändningar är tillgängliga i 2006 års Miata
Transmission

. Två manuella växellådor finns tillgängliga: en 5-växlad är standard, även om en 6-växlad finns också tillgängligt. Infördes på 2006 MX-5 Miata var en 6-växlad automatlåda med ett manuellt läge. Förutom att välja att låta kugghjulen transmission klimatförändringarna på egen hand, hade förarna också möjlighet att manuellt välja växlar via en uppsättning rattmonterade växelpaddlar eller via golvmonterad gear-växelspaken.

Sufflett

2006 såg Mazda gör ett par viktiga ändringar i MX-5 Miata s fällbara taket. Den vinylen sett på 1989-2005 Miatas kastades i favör av en trasa topp med en riktig bakruta. Också göra sin debut i 2006 var den extra kraften fällbar hardtop. Denna hardtop gav MX-5 Miata en vanlig coupe-liknande utseende när upp, men behöll den klassiska Miata siluett när nedfälld.
Miata Blodbanken

Mazda hävdar att det finns fler Mazdas tävlat på en viss helg än någon annan biltillverkare, och Miata spelar en stor roll i detta. Med sin överkomligt pris, bakhjulsdriven plattform och superb kapacitet hantering, har Miatas utanför alla generationer blivit en favorit på tävlingsbanor runt om i världen. Men trots denna prestanda potential förblir Miata en mycket lätt bil att köra. Tack vare denna popularitet med helgen racers och vardagliga kryssare har Miata blivit världens mest populära tvåsitsig cabriolet både vad gäller sålda Mindshare och total enheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/convertibles/104902.html

Previous:
Next:

Konvertibler

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.