Hur man kan förbättra din körsträcka vid körning 60

Många har märkt att de obligatoriska 10 procent etanol i bensin har försvårat bränsle körsträcka. Etanol har inte samma mängd energi som bensin den ersatte. Några har försökt att åtgärda detta genom att köpa premium bensin. Resultaten varierar med olika fordon och olika körstilar. De vanliga gas-robing saker som för lågt lufttryck och dåligt kör motorer kraftigt minska körsträcka vid körning 60 mph. Om ditt mål är att förbättra gas körsträcka under körning 60 mph, följande tips gäller fortfarande. Saker du behöver
Kalkylator Review Gas loggbok
Visa fler instruktioner
1

bestämma den faktiska körsträcka på din bil i sitt nuvarande skick. Detta görs genom att fylla tanken, kör en inspelad mängd miles, påfyllning av tanken att bestämma bränsle förbrukas. Dividera miles drivs av bränsle som används för att få miles per gallon av fordonet.
2

Evakuera luften från dina fordonsdäck, inklusive reservdelar. Detta bör göras på ett däck återförsäljare som har de rätta verktygen för att göra det ordentligt.
3

Byt luften helt med kväve. Kväve är mer stabil och trycket påverkas mindre av varierande temperaturer. Däcken förblir uppblåst med rätt tryck för att optimera bränsle körsträcka. Kvävet stabiliserar även däckslitage och ökar livslängden på däcket. Fordonet klarar bättre med stabiliserade däcktryck och kunde förhindra en olycka på en fiffig väg.
4

Byt ut alla luft och bränsle filter för att öka motorns prestanda och bränsle körsträcka.
5

Ändra din körstil. Tänk dig att det finns ett ägg mellan gaspedalen foten och gaspedalen. Inte tromp inte på gasen. Börja långsamt och stadigt och sakta ner så mycket som möjligt utan att stå på bromsarna. Kör inte över 60, även om hastighetsgränsen är högre än så. Använd farthållaren att köra mjukare.
6

Ta bort onödiga saker från din bil. Genom att minska vikten på bilen kommer att bli bättre bränsle körsträcka. Tretton liter gas i tanken väger ca 100 kg. Minska vikten på bilen med 100 kg. kan öka körsträcka med cirka 2 procent.
7

Drive med fönstren upp. Ingen bil var utformad eller testas på en dyr vindtunnel med fönstren rullade ner. Om du kan köra med fönstren upp och luftkonditioneringsapparater av, kommer bilen att använda mindre bränsle. För att kyla av cockpit, öppna ventilen för att få en mer tränad ström av luftflödet.
8

Installera syntetiska oljor i motor, bakre differential och växellåda. Syntetisk olja minskar friktionen och ökar bränsle körsträcka.
9

Stäng av motorn och undvika att låta bilen tomgång. Om du slutade på en lång ljus eller i en bilkö, stänger bilen av när det är säkert att göra så.
10

Köp en GPS och planera dina rutter. Detta hindrar dig från att gå vilse. Också kombinera dina resor att köra färre miles.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131608.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.