Hur man tar bort E350 Diesel Batterier

Mercedes Benz E350 har en dual-batterisystem. Om du är en ny Mercedes ägare och saknar erfarenhet av denna typ av system, måste du veta hur man tar bort E350 diesel batterier från dubbla batterisystem - speciellt om du tror att ditt batteri är dött och vill ersätta det själv. Saker du behöver
Ratchet skiftnyckel (3/8-tums enhet) katalog Sockets (10mm, 13mm)
Visa fler instruktioner
1

Parkera MB E350 på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Vrid nyckeln till läge "0" och lämna nyckeln i tändningen. Avsluta fordonet. Stäng förarsidans dörr och öppna båda bakdörrar.
2

bort sitsen i baksätet. Frigör de två låsbara spännen i varje ände, en på passagerarsidan och en på förarsidan. Dra tillbaka mattan att baksätet täckas för att exponera bilens primära batteriet.
3

Lossa den negativa smeten kabeln (närmast fordonet center-line) med en 10 mm hylsa och spärrnyckel . Vrid batteriet klämman runt stolpen en aning och dra det sedan fritt. Håll den lösa kabeländen från batteriet efter att den har kopplats bort.
4

Lossa batteriets pluskabel, vrida den runt stolpen och sedan lyfta det gratis. Förvara både lös batteriet slutar borta från batteriet.
5

Lossa batteriets klämman vid basen av batteriet med en 13 mm hylsa. Dra ut batteriet när klämman är löst nog.
6

Öppna huven för att exponera den sekundära batteri. Använd dina nycklar för att ta bort de negativa och sedan positiva kablar. Fäst kablarna tillbaka ifrån batteriet. Lossa batteriet klämman och ta bort den sekundära batteriet när batteriet klämman lossnar tillräckligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128053.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.