Ford motorer: Ställa Timing på 5,7 Twin toppventiler

Ford 5,7-liters Twin använder teknik bränsleinsprutning. Bränsleinsprutning är starkt beroende av timing, där tändstiftet avfyrar en gnista vid specifika intervaller, antändning av bränslet i motorn och ger den önskade prestanda och acceleration. Om tidpunkten är avstängd på toppventiler, är tändstiftet går inte att skjuta på rätt sätt och du hamnar förlora acceleration makt. Korrigera detta är nyckeln till att återfå din tidigare motorprestanda. Saker du behöver
Timing ljus
vit krita
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på Ford och inspektera etiketten på undersidan av huven . Den här taggen anger specifik information om prestandan av fordonet, inklusive rätt timing för toppventiler.
2

Lossa klämman runt dammsugarslangen kör från distributören.

3

Dra ur # 1 kabeln är ansluten till distributören. Om du tittar noga på fördelarlocket du kan visa en synlig "1" tryckt på den, indikerar # 1 tråd. Anslut den elektriska kabeln från tidpunkten ljus till bilens batteri.
4

eld upp bilen och vänta på att motorn värmas upp. Den varma motorn hjälper värma omgivande rören och gör manipulera utrustningen lättare. Efter ett par minuter, döda motorn och lossa klämman runt distributören.
5

Vrid motorn igen och sikta tidpunkten ljus mot svänghjulet, som har inställningsmärkena för toppventiler. Identifiera tidpunkten du läser på undersidan av huven och göra en linje på det med en bit vit krita.
6

Twist distributören tills märket du ritade på svänghjulet ställer upp helt med timing pekare. När du når denna punkt stänga av motorn och dra åt distributören. Återanslut vakuumslangen och # 1 kontakt, koppla sedan bort stroboskop.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131475.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.