Hur tjänst en 2004 Chevy Astro Van Transmission

Om du börjar uppleva transmission problem, såsom kugghjul halka eller växlar som inte fungerar, då du kan behöva för att utföra en del underhåll på din 2004 Astrovan transmission. Det finns endast ett fåtal tjänster objekt som kan göras av den genomsnittliga gör-det-självare, t.ex. byter automatisk transmissionsolja, filter och töm pan packning. Mest transmission service, underhåll och ombyggnad kräver den upphandlande av en licensierad mekaniker som specialiserat sig på automatiska växellådor. Saker du behöver
Funnel
automatisk transmissionsolja (ATF) katalog Hylsnyckelsats
Wrench in
Skruvmejsel
luddfri trasa eller butik trasa
Automotive packning silikon
dräneringskärlet
Bil ramper
Visa fler instruktioner
1

Slå på 2004 Astrovan och låt den värmas upp. När motorn har avslutat sin uppvärmningsfas, öppna din van huva och kontrollera nivån transmissionsolja, som behöver göras med motorn igång. Ta bort transmissionskåpan oljestickan, som ligger på toppen av motorn nära luftfilterhuset. Torka av mätstickan med en trasa och sätt in det i oljestickan röret. Ta bort den igen och kontrollera vätskenivån som indikeras av max och min linjer tryckta på framsidan av oljestickan. Om transmissionsolja nivån är låg, bifoga en tratt till oljestickan linjen och häll i Dexron III transmissionsolja tills mätstickan läser rätt nivå.
2

Inspektera transmissionsolja för tecken på åldrande och brännande . Om det luktar bränd toast eller har utseendet av en mörkt röd eller svart färg, i motsats till klarrött, då vätska mest sannolika behov tömmas och ersättas. Generellt, om inte överföringen överhettas eller läcker bör transmissionsolja bytas vid varje 30.000 mil intervall.
3

Kör Astrovan upp på en uppsättning av bil ramper. Skjut en fångst pan under sändningen tråget. Fångsten pan bör vara tillräckligt stor för att rymma upp till en liter transmissionsolja. Skruva bort avtappningspluggen på sidan av överföringen dropplåt och låt vätskan rinna ut.
4

Skruva loss de 12 skruvarna för överföring tråget. Ta bort skruvarna för överföring filtret och ersätta den med en ny. Dra av packningen på tråget om vätska läcker mellan tätningen. Applicera en ny packning och köra en sträng av bil packning silikon för att öka bindningen mellan packningen och övre plenum överföring pan bostäder. Sätt tillbaka bultarna och avtappningskärl plugg.
5

Lägg 5 liter transmissionsolja till Astrovan transmission via en tratt i oljestickan röret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130380.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.