Hur man använder en 12V bil Lödkolv

Lödkolvar kan vara en viktig del av den verktygslåda du bär runt i din bil eller fritidsfordon. De flesta elektriska ledningar löds direkt på Terminalanslutningarna på elektriska produkter och du vet aldrig när du kan behöva löda en lös tråd. Den stora fördelen med en 12-volts lödkolv är det pluggar rakt in i cigarettändaren i bilen. Även om det inte är lika kraftfull som en lödkolv du ansluter till ditt hem elförsörjning, är det mer än tillräckligt för små lödning jobb. Saker du behöver
Sponge
Löd
Visa fler instruktioner
Tinning
1

Tin ditt 12-volts lödkolv innan du börjar använda den. Detta säkerställer att du får bra säker elanslutningar.
2

Sätt i kontakten på slutet av 12-volts lödkolv i cigarettändaruttaget i bilen. Se till att du placerar lödkolven någonstans säker, så det inte bränner något medan den värms upp.
3 vatten

Kör över en liten svamp. Pressa svampen så det är fuktigt, men inte droppande vatten.
4

Få löda och lödkolv och låt lodet smälta hela spetsen av järn. Kontrollera att du har en skål under lödkolven så droppar av lod falla in i skålen och inte på insidan av din bil. Du måste helt täcka spetsen på järnet så hela spetsen är silver i färg.
5

Torka av spetsen på lödkolven försiktigt med fuktig svamp. Detta tar bort alla orenheter och ser till att du kan göra bra elektriska anslutningar.
6

Koppla lödkolven från cigarettändaruttaget. Låt det svalna helt innan du sätter tillbaka den i verktygslådan. Addera Använda Lödkolv
7

Infoga lödkolven kontakten i cigarettändaruttaget. Låt ugnen värmas upp någonstans säker.
8

Placera kabeln på den anslutning du tänker löda. Introducera lödkolv och lödtenn.
9

Låt lite lödning smälter på kabeln och anslutningen och sedan ta bort lödkolven och löda. Låt lodet stelna och svalna. Fortsätt att använda din lödkolv på samma sätt för alla andra kablar du behöver för att löda.
10

Koppla lödkolven från sockeln. Sätt det någonstans svalna innan förvaring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132009.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.