Felsökning Termostat Problem för gratis

Även om det finns en mängd olika termostater och ugnar som finns på marknaden, det finns också några vanliga problem som gäller för många olika situationer och mönster när det gäller termostater och hem värmesystem. Att veta hur du felsöker din egen termostat kan förhindra kostsamma underhåll och service avgifter, samtidigt som det hjälper att hålla temperaturen i ditt hem utan att behöva förlita sig på tidpunkten för en tekniker. Instruktioner
1

Kontrollera alla filter i ditt hem, se till att de är rena och i gott skick. Filter bör inspekteras varje par månader och bytas minst två gånger om året, även om vissa filter konstruktioner kräver mer regelbundet underhåll och utbyte. Smutsigt eller igensatt filter resulterar i högre uppvärmningskostnader, eftersom luften har svårare att passera genom filtret, vilket gör systemet att köra längre än normalt.
2

Öppna termostaten lådan och kontrollera batterierna, om det är ett trådlöst system. De flesta trådlösa termostat system använder AA-litiumbatterier. Använd ett batteri testare att se till att batterierna är fortfarande bra, eller ersätta dem med nya. Addera 3

Installera en termometer bredvid din termostat för att avgöra om termostaten är korrekt i sin lufttemperaturen avläsningar. Om termostaten avviker från termometern, kontrollera bruksanvisningen för termostaten, om det är en nyare modell. Äldre modeller kan ha damm täcker sina sensorer, förhindra en korrekt avläsning av lufttemperaturen och resulterar i ojämn drift.
4

Öppna rutan breaker för ditt hus och kolla brytaren för kretsen som termostaten och luftkonditionering och uppvärmning ligger. Om brytaren är vänt, kommer övergången till den aktuella kretsen vara i läge "Av". Vänd brytaren tillbaka till "On" läge. Om brytaren ständigt går ut, sedan behålla den tills en behörig elektriker kan serva din elsystem.
5

Öppna termostathuset, som kan lossna eller kräva en skruvmejsel. Borsta bort och rengör insidan av termostaten och kontakterna termostat som är metallplattor placerade inuti termostathuset.
6

Använd en multimeter för att kontrollera ledningarna från termostatens transformatorn. Ställ in multimetern för att kontrollera motståndet vid oändligheten inställningen. Om multimetern mottar en oändlighet läsning, då trådarna behöver bytas. Om kablarna är korroderade, trasiga eller slitna, då de kommer att behöva bytas ut liksom.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129811.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.