Felsökning av Styrsystem i en Ford Mustang

Mer än 40 år efter den första utgåvan av Ford Mustang kvar i produktionen. Även om varje generation har sina speciella underhållsbehov, kan du felsöka styrsystemet på alla årsmodeller för att säkerställa att din bil håller köra smidigt och säkert. Saker du behöver
Mercon ATF
vätska
Visa fler instruktioner
1

Håll behållaren servostyrning fylld med Mercon ATF vätska. Tillsätt vätska med motorn igång tills nivåerna är konstanta. Leta efter föroreningar, lösa slangar eller läckor. Om du hittar luft i systemet, utrensning med pumpen sugen verktyget.
2

Förvara dina däck i gott skick och byt slitna däcken parvis. Upprätthålla ett jämnt tryck mellan däcken, rotera däck och hjul balans regelbundet. Håll din front linje. När du stöter på problem med styrningen, börja felsökning med att titta på däck och justering.
3

Smörj främre nedre länkarm och Styrlänkmekanism kulleder. Med modellerna 2005 eller senare koppling smörjning rekommenderas var tredje månad. Kontrollera att monterings skruvar och muttrar är åtdragna. Om däck, vätskenivåer och smörjning kolla du kan titta på andra ställen i systemet för orsakerna till dina problem med styrningen.
4

spåra möjliga orsaker ratt spel genom att leta efter tecken på slapphet med hjul ner medan någon annan styr hjulen. Kontrollera från kolonnen axeln att dragstängerna slutar att se till att rörligheten i varje komponent följs med samma rörelse i den anslutna komponenten. Titta speciellt för slitage i bollen uttag och spännhjulsarmen och överdriven styrväxel avslut.
5

Leta efter friktion eller alltför snäva justeringar i styrväxeln och koppling om du upplever hård styrning. Du bör också kontrollera servopumpen att se till att det finns tillräckligt tryck i hydrauliken.
6

Hunt för orsakerna till ljud genom att kontrollera bältet servostyrning för att se till att det inte är för lös och letar efter dåligt smorda leder, lager och anslutningar. Också leta efter slitna och lös koppling komponenter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124342.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.