Hur du ändrar pannlampa i en Honda CRV

Byta strålkastare på din Honda CRV är ett enkelt projekt som kan spara dig en kostsam reparation räkningen från Honda återförsäljare. Du kommer att behöva köpa reservlampor från din lokala Biltema, och medan du är där, är det en bra idé att få ett litet paket av dielektriskt fett att sätta på kontakterna. Du kommer inte att behöva några verktyg för att slutföra det här projektet, men en trasa eller handduk för att torka händerna är bra att ha till hands. Området kring lamporna kan vara smutsig och täckt av vägsmuts. Saker du behöver
Replacement strålkastare lökar
dielektriskt fett (ibland kallat bulb fett) katalog ren trasa
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och lokalisera under motorhuven säkringsdosan på förarsidan av bilen. Du måste ta bort den för att komma till lampan som sitter under den.
2

Lyft säkringsdosan fram och dra ut det ur fästet. Det kommer att dra rätt av fästet eftersom det inte är fastsatt med någon hårdvara.
3

Lokalisera den elektriska kontakten på baksidan av lampan. Dra det rakt tillbaka in i motorrummet och den bör glida med liten ansträngning. Ställ den åt sidan.
4

Avlägsna förseglingen gummi vädret runt baksidan av strålkastarhuset. Det täcker hållaren för glödlampan och bör ha en flik på det att du kan dra med tummen och pekfingret. Dra rakt bakåt för att ta bort det.
5

Ta bort spärren på huset. Det sitter i en slits och måste skjutas in och upp till lossna. Svängas ur vägen, ta tag i baksidan av glödlampan och ta bort den genom att skjuta den rakt bakåt.
6

Kontrollera att den nya lampan du köpt har samma artikelnummer som den gamla glödlampan. Vidrör inte glaset delen av lampan när du tar ut den ur förpackningen.
7

Skjut den nya lampan i strålkastarhuset, vilket gör att den är orienterad på samma sätt som lampan du tog bort. Installera spärren genom att svänga den på plats och sedan klippning i slutet av den tillbaka in i spåret på huset.
8

tillbaka gummistövel på baksidan av huset. Se till att en av de tre pilarna som är präglad på gummit pekar uppåt när du sätter på den.
9

Applicera en liten mängd dielektriskt fett på de elektriska kontakterna på glödlampan och skjut elektriska kontakten på den nya glödlampan. Det kommer bara gå en väg så tvinga inte på, eller du kan bryta kontakterna eller glödlampa själv.
10

Knäpp i rutan huven tillbaka säkringen i fästet ovanför glödlampan. Var säker på att det är helt i fästet så att det inte kan vibrera loss senare.
11

Flytta till passagerarsidan av bilen och upprepa processen. Den enda skillnaden blir att du inte kommer att ha säkringsboxen för att gå på passagerarsidan av fordonet.
12

Slå på strålkastarna och kontrollera att de fungerar korrekt. Se till att du kolla helljus och de låga inställningar strålen när du gör detta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125189.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.