Livslängd syresensorer

Syresensorn , belägen i avgassystemet , utsätts för höga temperaturer och andra svåra förhållanden . Även syre sensorer är mycket hållbara , kommer de att misslyckas och kräver ersättas för att säkerställa korrekt drift . Schemalagd Ersättning


I allmänhet bör ett fordons lambdasond bytas var 50.000 miles för fordon tillverkade 1995 och tidigare , och 100.000 miles för fordon under 1996 och efter . Många bilar har mer än en syresensor , och alla bör bytas samtidigt . Fordonstillverkare rekommendationer för syresensor ersättning anges i instruktionsboken .
Andra faktorer

grund syresensorn läge i avgaserna är sensorn utsätts för sediment från motorns förbränning samt föroreningar som kommer in i förbränningskammaren . Olja eller kylvätska läcker in i förbränningskamrarna hos en motor kommer sannolikt förkortar livslängden av syresensorn .
Replacement Råd

Många eftermarknaden syresensorer inkluderar paket av antiseize förening som används på sensorns trådar för att underlätta framtida borttagning. Speciella uttag säljs till avlägsna syresensorn . Hylsan har en utskärning område som rymmer sensorns ledningar . Uttaget är inte nödvändigt , men det gör jobbet mycket enklare .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129910.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.