Så ändrar tändningsinställning

En bils tändinställningen bestämmer när en gnista kommer att inträffa i en förbränningsmotor. Tändningen kan kastas bort från enkel daglig körning och bör regelbundet kontrolleras. Du kan kontrollera och justera tändningen med några verktyg och mekaniska färdigheter. Tändningen är olika för varje fordon och du bör kontrollera bilens tändning kontroll dekal att hitta vad tändningen för din bil. Saker du behöver
stroboskop
Wrench Kilar
Wheel
Visa fler instruktioner
1

parkera din bil i ett område där du kan tryggt arbeta på motorn. Stäng av bilens tillbehör inklusive luftkonditionering /värme och radio.
2

Avsluta din bil och använd stoppklossar till Blockera hjulen på din bil. Ange din bil och lägg i friläge och dra i nödbromsen. Långsamt upp din motor till en tomgång på 750 rpm.
3

Avsluta din bil och och öppna huven för att börja arbeta på motorn.
4

Anslut ett stroboskop till bilens batteri genom att placera den röda klämman på pluspolen först och snörning den svarta klämman på minuspolen sekund. Tredje, placera klämman timing ljus på nr 1 tändkabeln ansluten cylinderhuvudet hos motorn. Fjärde, lysa den verkliga tidsplanen ljus på remskivan ansluten den huvudsakliga vevaxel av motorn.
5

Observera där tidpunkten markeringen på remskivan minskningar i förhållande till den grad fliken på framsidan av motorn. Tändningen är korrekt om de två är uppradade perfekt. Du måste justera tändningen om de inte är uppradade.
6

Leta distributören låsning bult. Det bör vara placerad vid basen av fördelningshuset. Lossa-down bolt med din nyckel när du hittar den och koppla loss slangen distributören vakuum. Var noga med att inte koppla ur alla andra vakuumslangar runt motorn.
7

Anslut distributören dammsugarslangen i den elektroniska gnistan datorn om din bil har en. Jorda förgasaren switch med startkablar om din bil har en. Du kan nu justera tändningen säkert.
8

Rotera distributör med handen tills tidpunkten markeringen på remskivan och graden fliken på framsidan av motorn line up perfekt.

9

Koppla slangen distributören vakuum från elektroniska gnistan datorn och anslut den till distributören bostäder. Använd din nyckel för att dra åt distributören låsning bult och ta bort startkablarna från förgasaren switch. Ta tidpunkten ljuset från motorn, de stoppklossar från dina hjul och ta bilen tillbaka till sin före operation tillstånd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131050.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.