Hur hitta den faktiska gas körsträcka på en bil

Den gas körsträcka på en bilmodell kan hittas med hjälp av många olika publicerade källor. I verkligheten kan den gas körsträcka på din bil vara drastiskt annorlunda. Underhåll, däck, gaskvalitet och terrängen är bara några av de många saker som kan påverka gas körsträcka. Använd detta enkla sätt att hitta den faktiska gas körsträcka på din bil. Saker du behöver
Pen
Kalkylator Review Working vägmätare
Gas
Anteckningar
Vehicle
Visa fler instruktioner
1

Fill upp bilen med den typ av gas som du normalt använder. Försök att använda samma lönegrad och bensinstation som du normalt fylla upp med. Olika kvaliteter kommer att ge olika resultat och ibland kvaliteten på gasen kan variera från station till station.
2

Nollställ trippmätaren till noll genom att trycka på tunna, svarta knappen bredvid den. Om det är digitalt, ibland på knappen måste hållas intryckt under några sekunder.
3

Gör din typiska veckokörtiden tills gasen nålen går ner för att tömma.

4

Drive till din bensinstation och fylla upp tanken igen. Skriv ner hur många liter det tog att fylla upp tanken och körsträcka visas av trippmätaren.
5

Beräkna gas körsträcka genom att det totala antalet körda miles och dividera det med antalet gallons används för att fylla upp bilen för andra gången.
6

Upprepa dessa steg flera gånger och jämföra resultaten för att få en mer exakt avläsning. Kom ihåg, kommer du att få bättre gas körsträcka på motorvägar än stadens gator. Använd den här metoden under bilfärder att mäta körsträcka motorvägen gasen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124092.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.