Hur man tar bort ett framhjul Stud Från en 2002 Honda Civic

hjulbultar är starka bultar som sträcker sig genom bilens nav och håller kvar däcket på plats. De dubbar är avgörande för säkerheten i bilen. Den 2002 Honda Civic har fem hjulbultar på varje nav. Om en stud spricker eller bryter det ökar chansen för en olycka att inträffa. Studs bryter ofta från hård åtdragning, och gradvis slitage kommer att kräva många. När detta händer, måste de tas bort och ersättas så snart som möjligt. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Hylsnyckel
Wire
Gummiklubba
träbit
Visa fler instruktioner

1

Park Honda Civic på en plan yta, stäng av motorn och dra åt parkeringsbromsen. Lossa muttrarna med en rörtång.
2

Placera en domkraft under fronten på bilen i mitten av bilden. Lyft bilen tills pallbockar kan placeras under båda framaxlar, sänk bilen på pallbockar. Slutför bort muttrarna. Avlägsna hjulet och lägg dem på sin sida så det inte rullar iväg.
3

bort fästbultarna för bromsoket med en hylsnyckel. Ta bort bromsoket och hänga den från styrspindeln med en kort sladd.
4

Knacka på baksidan av rotorn med en gummiklubba för att befria den från navet. Kontrollera att rotorn är coolt, sedan ta tag i det med båda händerna och dra direkt ut för att ta bort den från navet.
5

Placera en träbit mot den gängade änden av bulten som behöver ta bort. Smack blocket av trä kraftigt med en gummiklubba. Om hjulet stud inte bryta sig loss, smiska blocket av trä hårdare.
6

Dra hjulbulten ut på baksidan sida av navet.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129273.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.