Hur man tar hand om en 1993 Toyota Corolla

Även Toyotas är kända för att hålla i hundratusentals miles och stanna på vägen i 20 år eller mer, gör de ofta så att de är väl underhållna. Ta väl hand om din Toyota kommer inte bara hålla bilen på vägen, men också spara pengar genom att hålla din bil ut ur butiken och undvika din nästa inköp av fordon. Om du är ägare av en 1993 Toyota Corolla, finns det generella underhåll tips du kan använda för att hjälpa till att ta bättre hand om din bil. Instruktioner
1

byta olja ordentligt. Det finns flera regler när det gäller att byta olja som hjälper till att hålla din 1993 Toyota Corolla på vägen. För att korrekt byta olja, använd bara syntetiska varumärken som är klassade 5W30. Dessutom rekommenderas det att hålla din motor i trim bör du byta olja varje 3000 miles.
2

Refill andra vätskor ordentligt. Bortsett från olja, använder 1993 Toyota Corolla också en mängd andra vätskor som inkluderar transmissionsolja, bromsvätska och kylarvätska. För att korrekt ändra dessa vätskor, använd transmissionsolja och bromsvätska som föreslås i din instruktionsbok. Med bromsvätskan, ändrar vätskan vart tredje eller fjärde år. För att korrekt ändra frostskyddsvätska, blanda inte olika typer av frostskyddsmedel tillsammans.
3

Kontrollera laddningen av batteriet. Köra din 1993 Toyota Corolla med ett batteri som har en låg avgift kan placera en hel del påfrestningar på de elektriska komponenterna i ditt fordon. För att slippa byta några betydande elektriska komponenter, bör du ha ditt batteri kontrolleras av en mekaniker en gång om året för att se hur laddat det är.
4

Byt kamremmen. Kamremmen är en del av ett fordon som reglerar hur din motor växlar växlar. Över tiden bandet kommer att bära ner och om det inte åtgärdas, kan bryta. När kuggremmar bryter de kan förstöra motorer eller andra komponenter i bilen. För att undvika detta bör du ha din kamrem kontrolleras av en mekaniker var 50.000 miles och sedan bytas om det visar tecken på slitage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129808.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.