Automatisk växellåda Tips

Att köra en bil med automatisk växellåda kräver mindre uppmärksamhet än att köra en med en manuell växellåda. När du kör en automatisk, är det lätt att förbise det arbete överföringen gör. Automatiska växellådor kräver regelbundet underhåll för att hålla friska körbart skick. Få bättre prestanda ur en sändning och hålla den igång längre med några snabba tips. Utveckla en underhållsplan och hålla fast vid det. Overdrive

Slå på överväxel. De flesta moderna bilar med automatisk växellåda har en funktion som kallas "överväxel." En knapp på växelspaken eller rattstången styr oftast denna funktion. Overdrive gör åkturen mjukare och förbättrar gas körsträcka.
Fluid Kontrollerar

vätska Check transmission regelbundet. Starta bilen, kör den i ca 15 minuter eller tills motorn går vid normal arbetstemperatur och sedan stänga av den. Öppna huven och ta bort oljestickan transmissionsolja, som är märkt med vätskenivåindikatorer linjer. Undersök vätskan för att säkerställa att det finns en klar gul eller röd nyans, torka sedan sticka ut och sätt tillbaka den i facket. Dra ut den igen och titta på vätskenivån för att bedöma om transmissionsolja är låg.
Spotting Läckor

Kontrollera om fordonets parker för eventuella läckor . När det finns en transmissionsolja läcka, märker vätska bärnstensfärgade uppbyggnader under bilen. Spotting en läcka tidigt kan spara en motor och transmission. Det är viktigt att notera att en läcka inte bara kan vara transmissionsolja, så ta bilen till en professionell för att få hjälp.
Fluid Förändringar

Byt transmissionsolja som helst det ser brun eller smutsig eller så ofta som fordonets bruksanvisning rekommenderar. Ren, håller sig färskt transmissionsolja en transmission kör hälsosamt för en längre period.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129809.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.