Hur man installerar Serpentine Bälten för Jeep Cherokee

The Serpentine belt på motorn för din Jeep Cherokee driver alla tillbehör inklusive generatorn, servostyrning, A /C kompressor och vattenpumpen. Om bältet inte kommer jeep tändsystem har ingen makt, kommer vattenpumpen inte flytta kylvätska och styrningen blir mycket svårt. Inspektion och byte av remmen bör göras regelbundet för att undvika en situation som kommer att lämna dig strandsatta eller ännu värre, oförmögna att styra ditt fordon. Nya serpentin bälten finns på alla delar butik för att passa din Cherokee. Saker du behöver
Wrench in
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Jeep och lokalisera den negativa batterikabeln på batteriet. Ta bort bulten från kabeländen med en skiftnyckel och ta bort den negativa batterikabeln från batteriet. Ställ in kabeln åt sidan, isolera den från batteriet så att motorn inte kan starta när du har händerna på remskivorna.
2

Lokalisera den automatiska serpentin remspännaren på nedre högra, eller passagerarsidan av motorn. Spännaren är en lång metall arm med en liten plast eller metall remskiva på det. Den har en kärna eller upphöjda delen i toppen av spännaren för en skiftnyckel, så att den kan vridas.
3

Placera en skiftnyckel på spännaren och vrid den moturs, släppa spänningar från drivremmen. Håll sträckaren från remmen och ta bort den gamla remmen från motorns remskivor. Sänk försiktigt ner spännaren tillbaka till sitt utgångsläge.
4

Montera den nya remmen på alla remskivorna utom spännaren. Placera din nyckel tillbaka på spännaren och vrid den moturs. Skjut remmen över remskivan roterar då spännaren medurs igen, gör det möjligt att dra åt bältet som det går. Ta ut nyckeln ur spännaren.
5

Installera den negativa batterikabeln på negativa polen på batteriet och dra åt bulten som håller fast det med en skiftnyckel. Starta motorn och titta på bandet, vilket gör att den är igång riktigt över remskivorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126135.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.