Hur man återställer Ride Control på en Cadillac Escalade

De Ride Control varningssignaler när Escalade datorsystemet upptäcker att något är fel med fjädring. På Cadillac Escalade, kan denna varning återställas två sätt beroende på om Ride Control varning visar på grund av elektriska problem eller på grund av ett mekaniskt problem. Om felet är i det elektriska systemet, så det kan återställas av ägaren, men om ledningarna går dåligt, kommer Ride Control aktiveras igen. Om problemet är mekanisk, t.ex. en trasig pump, sedan en resa till mekaniker kommer att bli nödvändigt att fixera pumpen innan Ride Control varning kan återställas. Saker du behöver
kodläsare
Visa fler instruktioner
1

Vänd dig bilen på med alla de sekundära systemen off --- ingen luftkonditionering, ingen radio, ingenting väsnas annat än själva bilen. Efter 5 till 10 minuter kan du höra luftpumpen som levererar tryck till pneumatiska tryckstötar komma på. Det kommer att bli ett mjukt brummande, som en dammsugare du hör i fjärran. Om du hör det här ljudet, då pumpen är skjuten och du måste ta bilen till mekaniker för att ersätta den. Attraktionen kontrollen återställs inte förrän detta är gjort.
2

Anslut kodläsare i den diagnostiska porten i motorrummet med bilen på. Positionen varierar beroende på årsmodell och drivlina av Escalade, men det kommer att vara placerad för enkel åtkomst. Hamnen kommer att se ut som en controller port på ett spel modul men trapetsformad. Tryck på READ-knappen efter att läsaren är klar med det startar upp. Läsaren kommer att sluta blinka sin logotyp eller säga redo på skärmen. När Ride Control felkod kommer upp --- du behöver koderna för din årsmodell --- Tryck på ERASE. Positionen varierar på olika läsare, men det kommer att vara framträdande och rött. Pushing erase knappen återställer modulen.
3

Koppla bort läsaren och vända bilen på. Om det var det bara ett tekniskt fel, så ljuset kommer att stanna av. Men om ljuset kommer tillbaka på det kan finnas ett mekaniskt problem med fjädring som håller utlöser varningen. Du kommer att behöva ta din Cadillac Escalade till en mekaniker för reparation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128649.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.