Hur öka MPG på en 2004 Freestar

Gas körsträcka, eller miles per gallon (mpg), är förhållandet mellan bränsle som används för tillryggalagd. De flesta fordon får mellan 15 och 30 mpg. Den 2004 Ford Freestar, enligt Edmunds hemsida, har mycket låg bränsleekonomi jämfört med andra liknande fordon. Förbättra gas körsträcka av Freestar kräver öppna upp luftintaget genom att lägga till ett högt flöde luftfilter och installera pluggar prestanda gnista. Processen är relativt enkel och kan oftast göras inom loppet av en enda eftermiddag. Alla delar finns tillgängliga från de flesta bildelar återförsäljare. Saker du behöver
Livstids high-flow luftfilter
Split platina eller iridium pluggar
Skruvmejsel
Hylsnyckel
Tändstiftshylsa
Visa fler instruktioner

1

Höja huven och stötta upp med huven prop. Se till att bilen är i "Park", och nyckeln tas ur start.
2

Öppna luft-filterhuset genom att lossa de två klämmor ovanpå luftfiltret bostäder. Tryck upp mot motorn och lyft av det i huset. Ta bort den befintliga luftfilter och skjut livslängd, hög-flow luftfilter på plats.
3

Stäng luft-filterhuset. Den nedre delen av luft-filter-överhal har flikar som passar i hålen på höljet. Se till att de är på plats innan du försöker stänga locket. Tryck klämmorna på plats.
4

Dra tändkabeln från den första tändstiftet. Använd en hylsnyckel och tändstift socket insatt i tändstift hålet för att ta bort tändstiftet. Borttagning kräver vrida kontakten moturs med hylsnyckel. Gnistan-vägguttag håller på pluggen när du tar bort den. Sätt i split-platina eller iridium i kontakten och tryck in kontakten i hålet. Vrid pluggen medurs för att dra åt den. Tryck på tändkabeln på pluggen tills du känner att det klickar.
5

Upprepa steg 4 för de fem återstående pluggar. Du kanske vill ta bort grenröret luftintaget som sitter på toppen av motorn för att komma åt de tre kontakterna på baksidan av motorn. Fördelaren hålls nere med hex-bultar. Använd en hylsnyckel och skruvmejsel för att ta bort grenröret och alla andra delar som är nödvändiga för att komma åt de bakre propparna. Du kan arbeta med grenröret och andra slangar på plats, men du kommer att ha begränsat utrymme att nå bakom motorn. Märk demonterade delar med sin placering för enklare installation. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129221.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.