Ball Bearing Information

Kullager används i praktiskt taget varje typ av maskin, motor och transportsätt. De är en av flera typer av rullningslager som inkluderar cylindriska rullager och koniska rullager. Kullager kan hantera måttliga radiella och axiella laster och extremt höga hastigheter axel. Kullager kommer i alla storlekar från små för klockor och andra instrument till enorma för stora entreprenadmaskiner. Deras mångsidighet, pålitlighet och relativt låg kostnad gör dem den mest populära av alla rullningslager. Lagertyper
p Det finns två grundläggande typer av mekaniska lager som används i maskiner: glidlager och rullager. Brons glidlager är enkel och billig, men tenderar att vara begränsade i axeln hastigheter de kommer att stödja. De har också betydande friktionskoefficienter som kan ta en stor del av den tillgängliga energin för att vrida axeln. Kullager, dock är nästan obegränsade i hastigheter kommer de att tolerera så länge deras smörjning upprätthålls.
Lagerkomponenterna

Kullager består av tre huvuddelar, alla är enhetliga och härdade för lång slitage: Den inre lagerbanan sitter tätt på roterande axeln. Den yttre lagerbanan är en krage som passar väl i lagerhållaren borrningen. Slutligen finns det en enkel eller dubbel rad av enhetliga kulor som kan röra varandra eller placeras ut med mellan inre och yttre lagerbanor och hålls kvar av en kulhållare. Dessa lager kommer att pågå i det oändliga om förseglade, hållas mycket rena och smörjas med en hög film styrka lagersmörjmedel.
Applications

Idealiska tillämpningar för kullager är industriella maskiner som presenterar både axiella och radiella laster, och måttliga till höga skaft hastigheter. På fordon, är de föredrog för måttliga belastningar lager för motorer, etuier redskap och turboladdare. Modellbyggare använder ofta miniatyr kullager för att extrahera mest prestanda från sina bilar, båtar och flygplan.
Göra Kullager

Hemligheten med bur kullager gör är att den innerbanan införs först innanför den yttre banan, och skjuts åt sidan så den får kontakt med yttre lagerbanan. Kulorna är införda i den stora klyftan på motsatt sida tills om hälften av utrymmet är fyllt. Då kulorna är jämnt varvas och därefter kvarhålles av stansad metall burar, vilket gör de inre och yttre lagerbanorna koncentriska. The Cage halvorna därefter nitas ihop och lagertätningarna, om någon, tillsattes. Detta aggregat konfiguration är den Conrad metod och är den överlägset mest använda på grund av förmågan hos den färdiga lagret att hantera både radiella och axiella eller axiella laster. Andra mindre använda metoder är slot fylla och dela race som tillåter en högre boll densitet, men kompromissa axiella belastningar.
Variationer

Enradiga spårkullager är de vanligast, följt av dubbla rader, och självinställande. Lagren kan vara avskärmade, klistrad eller dubbla förseglade. Vissa har smörjnipplar, en del kommer permanent smorda, och i fallet med turboladdare, kontinuerligt trycksmorda med motorolja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124813.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.