Hur man dränera en del Transmission Fluid

Transmissionsolja är ett smörjmedel används i automatiska växellådor, och som hydraulvätska i många manuella växellådor. Även förare sällan betala mycket uppmärksamhet, kan byta transmissionsolja förbättra jämnheten av förskjutningar mellan växlarna. Om sändningen börjar bete trögt eller göra ovanliga ljud, ändra det är en bra idé. För att göra detta måste du tömma först den befintliga vätskan från överföringssystemet. Detta är ett ganska enkelt jobb som inte kräver många verktyg eller hjälp av en mekaniker. Saker du behöver
Wrench
Olja fånga pan
Jacks
Visa fler instruktioner
1

starta bilen och köra den i minst 20 minuter. Detta kommer att ge tid transmissionsolja att värma upp och cirkulera.
2

Hissa upp bilen på en bil hiss eller flera uttag tills du kan enkelt få tillgång till underredet. Bilen måste förbli en gång lyfts.
3

Leta överföringen pluggen. Detta bör vara en bult på sidan av din växellådshuset, om du inte kan hitta den, konsultera din instruktionsbok
4

bort pluggen med en skiftnyckel och ställ den åt sidan.. Detta görs för att vara säker på att du kan fylla på sändningen när du tömma den.
5

Leta kontakten överföring drain, vilket borde vara en stor bult nära botten av din sändning. Bilens handbok ger också en plats för det.
6

Lägg ut tidningen eller plastfolie för att fånga eventuella läckor, och ställa en olja uppfångningsbassäng under pluggen.
7 < p> Ta bort avtappningspluggen med en skiftnyckel. Transmissionsolja börjar rinna ut. Var försiktig, eftersom det blir mycket varm. Om du vill ta bort en del snarare än all fluid, behöver du värmetåliga handskar för att passa avtappningspluggen igen medan vätskan fortfarande är inne och varmt.
8

Rengör fyllning och töm pluggar, sedan placera nya plastbrickor över gängorna så att de sluter tätt när de ersätts.
9

Byt avtappningspluggen, häll sedan transmissionsolja i påfyllningsporten. Lägg så mycket som rekommenderas i din instruktionsbok. Du kanske behöver en spruta för att pressa vätska in i sändningen om påfyllningsporten är klumpigt placerad.
10

tillbaka pluggen, lägga till några hög temperatur gängtätning runt gängorna för att säkerställa att det spelar 't läcka.
11

Lyssna noga på din sändning och kolla regelbundet efter läckage efter att dränera den. Köra den torka kunde göra allvarliga skador på din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128515.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.