Hur man mäta tjockleken på Bromsbelägg

bromskloss tillverkare inkluderar en indikator som ger en högfrekvent skrikande ljud när det är dags att ändra dina bromsbelägg. Du kan inte alltid lita på denna signal som du kanske inte alltid kan höra det. Om du väntar för länge, kommer dina rotorer skadas av den exponerade metallen skrapar mot det. Regelbundna visuella kontroller av tjockleken på dina bromsbelägg kommer att säkerställa att dina bromsbelägg byts ut vid behov. Saker du behöver Sida 2 stora stenar
Däck järn
Jack ruler
Visa fler instruktioner
1

Move och parkera din bil i en skumma område. Ställ din parkeringsbromsen och placera en stor sten bakom vart och ett av de två bakhjulen för att förhindra att bilen rullar.
2

Lossa muttrarna på ett av framdäcken med däck järn som kommer med de flesta bilar. Däcket järn är metallstången som har en klack uttag på sina ändar. Avlägsna eventuella navkapslar, om nödvändigt, för att nå de muttrarna. Lossa muttrarna precis tillräckligt för att de ska vara lätta att ta bort helt, men ta inte bort dem helt.
3

Placera domkraften under bilen direkt bakom framhjulet vars hjulmuttrarna du just har lossnat. Du vill att uttaget för att hissa upp det hjulet genom att lyfta upp bilen ramen och inte något som kan skadas av domkraften. Följ tillverkarens instruktioner för ditt varumärke av jack att hissa upp bilen och fria hjulet från marken.
4

bort muttrarna och hjulet. Din bromskloss och rotor för att hjulet ska nu vara klart synliga. Bromsbelägget är en del av tjockleken som är bredvid rotorn. Rotorn är den stora, runda, glänsande metall bit som du ser.
5

Mät dynan bredden med en linjal. Dynan kommer att vara den del av bromsoket som är mellan metalldelen och rotorn. Enligt Edmunds, om dina bromsbelägg är under 0,25 inches, måste du byta ut dem snart. Om de är under 0.125 inches, så du måste byta ut dem omedelbart eller så snart som möjligt innan din rotorn börjar få skador. Dessa är allmänna riktlinjer och din särskilt märke av bromsbelägg kan variera något riktlinjer.
6

tillbaka hjulet och muttrarna. Sänk bilen till marken och dra åt muttrarna helt. Byt ut alla navkapslar som togs bort. Upprepa stegen ovan för det andra framhjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129068.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.