Hur man ändrar rotorer på en Chevy Tahoe

De rotorer på en Chevy Tahoe är en viktig del av bromssystemet, eftersom de är den del som oket och kuddar klämma när du bromsar. Beroende på vilken modell av Tahoe, kan det ha fyra hjul skivbromsar eller bara främre skivbromsar. Även rotorer är konstruerade för att hålla mycket längre än poster såsom bromsbelägg, bör rotorer kontrolleras regelbundet för slitage och byts vid behov. Saker du behöver
Jack och pallbockar
Brake Cleaner Review Rags
Penetrerande smörjmedel set
hylsa och spärrskaft
Open-ended skiftnycklar
Momentnyckel

Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på hjulen med ett däck järn. Lyft Tahoe med en kraftig domkraft och placera fordonet säkert på pallbockar. Om din modell har endast främre skivor, då stödja precis fronten. Om det finns skivor i alla fyra hörnen, stödja det i alla fyra hörnen och ta bort hjulen. På alla bromsdelarna
2

Spray broms renare och torka av dem med en ren trasa. Ta bort bromsok bultar med en socket eller en skiftnyckel. Bultarna är placerade bakom rotorn vid toppen och botten av bromsoket. Du kan behöva en breaker bar att lossa bultarna.
3

Skjut tjocklek av av rotorn. Det kommer fortfarande att fästas på mjuka bromsledningen, så stödjer bromsok på något eller knyta den till en närliggande suspension bit så det finns ingen vikt på bromsledningen, vilket potentiellt kan skada linan.
4 < p> Ta bort de två bultarna för bromsok fästet. Ställ undan hållaren.
5

Dra rotorn rakt av navet. Det kan frysas på från rost och smuts. Om detta är fallet, sedan spraya någon typ av penetrerande olja där rotorn möter navet. Låt vätskan suga in och tryck sedan på rotorn med en hammare.
6

Spray bromsvätska på rotorn monteringsytan och med en ren, torr trasa, rensa bort all rost, smuts och olja.
7

Spray bromsvätska på framsidan och baksidan av den nya rotorn och torka av den med en ren trasa. Skjut den nya rotorn på plats.
8

Återkoppla bromsok fäste med två skruvar. Skjut bromsok över rotorn och sätt bromsok bultar. Dra åt bromsok bultar till 110 ft-lb med en momentnyckel.
9

Byt hjulen och sänk Tahoe tillbaka till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125336.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.